OOZ Maribor

Podelili jubilejna priznanja za leto 2017 v duhu ZIMSKE PRAVLJICE

OOZ Maribor je 14. decembra na slovesnosti ob podelitvi jubilejnih priznanj za leto 2017 v Hotelu Habakuk pod Pohorjem priredila pravo ZIMSKO PRAVLJICO. Poleg jubilejnih priznanj za 10, 20, 30, 35, 40 in 45 let v obrti je bilo podeljenih tudi pet jubilejnih priznanj za 50 let opravljanja obrtne dejavnosti in vsestranskega prizadevanja za razvoj obrti. Slavnostni govornik na prireditvi, kjer se je zbralo preko 200 obrtnikov, podjetnikov in vabljenih, je bil Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor.V uvodnem pozdravu je Aleš Pulko poudaril, da je posebna čast tega dogodka namenjena podjetništvu in podjetnikom, ki soustvarjajo to gospodarsko okolje in boljši jutri. In še posebej tistim, ki v obrti vztrajajo desetletja z vsemi vzponi in padci vred in ki bodo zagotovo znali dati koristne napotke mlajšim. Napotke, kako uspešno v opravljanju obrtne dejavnosti, da bodo na tej poti dočakali jubileje kot so 10, 20, 30 ali celo 50 let uspešne obrtniške poti.

Jubilejna priznanja za 10 in 20 let uspešnega delovanja v obrti je jubilantom podelil Dušan Fidler, podpredsednik OOZ Maribor. Za 10 let so prejeli: Lorenčič Aleksander s.p.,  Kopun Ambrož s.p., Catena d.o.o., Elektro Kumer d.o.o., Fras Feliks s.p.. Za 20 let pa: Marinič Bojan s.p., Dobaja Boris s.p., Korez Branko s.p., Knap Franc s.p., Štampar Ivan s.p., Murko Iztok s.p., Kiralj Terezija s.p., Terme Maribor d.o.o. in Flandija Zvonko s.p..

Jubilejna priznanja za 30, 35, 40 in 45 let opravljanja obrtne dejavnosti sta skupaj z Alešem Pulkom, predsednikom OOZ Maribor jubilantom podelila župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec in Občine Rače-Fram, Branko Ledinek ter David Kumer, podžupan Občine Duplek.

Za 30 let opravljanja obrtne dejavnosti so priznanje prejeli: Bernard Srečko s.p., Dajčman Bojan s.p., Mastnak Boris s.p., Pavokovič Damir s.p., Debevec Danica s.p., Lopič Emanuel s.p., Orešnik Šarić Irena s.p., Helbl Janez s.p., Plohl Renata s.p., Wolf Silvester s.p., Topič Tonči s.p. in Petrovčič Viljem s.p..

Za 35 let opravljanja obrtne dejavnosti so priznanje prejeli: ACK, trgovina, gostinstvo, turizem, promet ter druge storitve d.o.o., Bučar Drago s.p., Kovinarstvo Bučar, Miklavž na Dravskem polju, Klepos, Splošno stavbeno kleparstvo in krovstvo d.o.o., Kupčič Vojko s.p., Mizarstvo, Oberčkal Bojan s.p.– prepisovanje, razmnoževanje, fotokopiranje ter prodajalna za prodajo na drobno in Selinšek Maks s.p., Klemaks – krovstvo, kleparstvo ter zaključna gradbena dela.

Jubilejno priznanje za 40 let dela v obrti bi prejel Peinkiher Marijan s.p., transport, logistika iz Dogoš, ki pa je žal pred kratkim preminil, priznanje bo naknadno prevzel njegov sin Aleš Peinkiher.

Jubilejno priznanje za 45 let dela v obrti bo kasneje prevzel tudi Šantl Feliks s.p., Felikstransport prevozništvo iz Razvanja, kot tudi ostali prejemniki priznanj, ki se zaradi obveznosti niso udeležiti slovesne podelitve.

Še posebej slovesna je bila podelitev zlatih priznanj za 50 let uspešnega opravljanja obrtne dejavnosti in vsestranskega prizadevanja za razvoj obrti. Prejemniki priznanj so bili predstavljeni s kratkimi filmskimi predstavitvami na velikem platnu. Dobitniki jubilejnega priznanja za 50 let opravljanja so: Ernest Draš, Hidra d.o.o, ki je spregovoril o svojem začetku obrtniške poti v transportu in kasneje v gradbeni mehanizaciji in proizvodnji hidravličnih gibljivih cevi. Povedal je tudi, da je ponosen na rezultate, dosežene v okviru obrtne zbornice, kjer je bil aktiven vrsto let. Naslednji jubilant z visokim stažem uspešnega dela v obrti Ratimir Krznarič s.p. je svojo poslovno pot začel v Gornji Radgoni, ima pa že 37 let frizerski salon na Slovenski ulici v Mariboru. Marki Johnny s.p., Gostinstvo in turizem, je po smrti staršev lani, letos uradno prevzel lokal z bureki v Slovenski ulici v Mariboru. Bureki so bili sicer najbolj popularni v 80 letih prejšnjega stoletja, ko je bilo v Mariboru preko 20 lokalov, kjer so izdelovali in prodajali burek. V obdobju po osamosvojitvi je šlo s poslom slabše, zadnji dve leti pa se spet obrača na bolje, je povedal. Podjetje Neonart, svetlobni in reklamni napisi Krevh d.o.o., je predstavila Helena Krevh Zorec. Danes ga vodita z možem, nastalo pa je iz obrtne delavnice, ki jo je leta 1967 ustanovil njen oče. Jubilejna priznanja sta štirim zlatim jubilantom podelila Aleš Pulko in Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor. Peto prestižno priznanje za 50 let obrti sta Pavlu Ledineku iz podjetja Lestro Ledinek, podjetja za proizvodnjo lesno obdelovalnih strojev in orodij d.o.o. iz Hoč podelila Aleš Pulko in Anita Arzenšek, podžupanja Občine Hoče – Slivnica. Podjetje zaposluje preko 300 delavcev, sodijo med najboljše izdelovalce lesno obdelovalnih strojev na svetu, imajo pa tudi nekaj svetovnih patentov.

V imenu jubilantov je ob zaključku svečane podelitve jubilejnih priznanj spregovoril Pavel Ledinek, član prvega upravnega odbora Združenja samostojnih obrtnikov Maribora, skupine obrtniških zanesenjakov, ki so pričeli pisati zgodovino organiziranega obrtništva v mestu ob Dravi.V spremljevalnem programu je zbranim zapelo pet deklet skupine Jazz Ladies, pet profesionalnih glasbenic, ki jih je združila ljubezen do jazz glasbe.

Uvodoma pa so se predstavili tudi ponudniki štajerskih vin in penine ter različnih delikates, ki so značilne za ta čas praznikov in so na voljo na vseh božičnih stojnicah.

Izvedbo jubilejne prireditve OOZ Maribor so omogočili:

  • Vina Joannes, družba za vinarstvo in sadjarstvo, proizvodnja, trgovina, gostinstvo in turizem d.o.o., Boštjan Protner
  • Čebelarstvo, strokovno svetovanje, Marko Cesar s.p.
  • Kmetija Černe-Gostišče z nastanitvijo Anja Malajner Černe s.p.
  • Motel in Pizzeria Črni baron, Marjan Vidovič s.p.
  • Restavracija Vnukec, Sašo Vnuk s.p.

Zahvala za sodelovanje gre tudi:

  • Zavodu za turizem Maribor – Pohorje za izposojo stojnic
  • Sekciji cvetličarjev in vrtnarjev OOZ Maribor oz. Cvetličarni Zvonček, Dejanu Rojku s.p., predsedniku sekcije in Srednji trgovski šoli Maribor – smer ARANŽERSKI TEHNIK za okrasitev dvorane in preddverja v duhu ZIMSKE PRAVLJICE
  • Srednji gostinski šoli Maribor za pomoč pri podeljevanju priznanj, evidentiranju udeležencev in garderobi.  
Suzana Thaler, profesorica Srednje trgovske šole Maribor – smer ARANŽERSKI TEHNIK s svojo dijakinjo med ustvarjanjem ZIMSKE PRAVLJICE  Okrašen oder v duhu ZIMSKE PRAVLJICE


Čudovito omizje v soju božičnih zvezd je pripravil Dejan Rojko, predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev OOZ MariborIn še od blizu…Poslovni partnerji in poslanec Državnega zbora RS, Uroš Pikldr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor

dr. Roman Glaser, predsednik Štajerske gospodarske zbornice

Eva Pfurtscheller, predstavnica Avstrijskega Veleposlaništva, Advantage Austria za Slovenijo, Albanijo in Kosovo s partnerjem

Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor


Kmetija Černe-Gostišče z nastanitvijo, Anja Malajner Černe s.p. (na fotografiji Niko Černe)

Čebelarstvo, strokovno svetovanje, Marko Cesar s.p.Vina Joannes, družba za vinarstvo in sadjarstvo, proizvodnja, trgovina, gostinstvo in turizem d.o.o., Boštjan Protner

Restavracija Vnukec, Sašo Vnuk s.p.

v ozadju Motel in Pizzeria Črni baron, Marjan Vidovič s.p.Dijakinji Srednje gostinske šole Maribor med svojim delom Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor med nagovorom vseh gostovPrejemniki priznanj za 10 letZložena priznanja …Prejemniki priznanj za 20 letPrejemniki priznanj za 30 letPrejemniki priznanj za 50 letJazz LediesPanoramska fotografija celotnega dogodkaIn še ena od blizu…

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor