OOZ Maribor

Poslovni zajtrk z NKBM

OOZ Maribor je 6. oktobra v Izobraževalni dvorani Doma obrtnikov v Mariboru organizirala poslovni zajtrk s predstavniki Nove kreditne banke Maribor. Zakaj s predstavniki te banke? Kot je uvodoma povedal Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor, zato, ker gre za nacionalno in tudi lokalno banko, ki je iz Maribora in ki je vse bolj banka malih in srednje velika podjetij, kamor sodi tudi večina članov OOZ Maribor. Predstavniki banke NKBM so nato članom zbornice predstavili banko, njene razvojne usmeritve, številne bančne storitve in finančne vire, ki jih nudi svojim varčevalcem.

Uvodoma je Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor spregovoril o povezovanju malega gospodarstva in bančništva v Podravju, kjer se je prav OOZ Maribor lotila povezovanja gospodarstva in bančnega sektorja. Osnovne naloge naše stanovske organizacije, je nadaljeval, so poleg zastopanja, zakonodaje in ostalih osnovnih nalog, tudi poslovna podpora podjetjem in obrtnikom. Eden od segmentov nudenja poslovne podpore so izobraževanje, informiranje in dostop do finančnih virov, ki jih vsako podjetje potrebuje. S tem namenom je OOZ Maribor z NKBM podpisala dolgoročno pogodbo o poslovnem sodelovanju.

Nato je Jernej Močnik, izvršilni direktor področja poslovanja z gospodarstvom pri NKBM predstavil banko, ki se ponaša s 150 letno tradicijo in ki je usmerjena v poslovanje z občani in pravnimi osebami – predvsem malimi in srednje velikimi podjetji. Od aprila letos deluje banka pod lastništvom mednarodnega sklada Apollo in Evropske banko za obnovo in razvoj. Med novostmi je navedel bistveno hitrejšo dinamiko sprejemanja poslovnih odločitev, nadzorniki banke prihajajo iz celega sveta, spremenil se je način upravljanja s kapitalom, krepijo se odnosi s komitenti, združili so se s pošto banko, njihovi cilji so zelo ambiciozni in vse bolj postajajo banka segmenta malih in srednje velikih podjetij. Za letos se lahko pohvalijo s trendom uspešnega poslovanja. Igor Muhič, direktor sektorja investicijskega bančništva pri NKBM je predstavil sektor investicijskega bančništva, dogajanje na kapitalskih trgih in priložnosti, ki jih ponujajo nizke obrestne mere centralnih bank, spregovoril je o upravljanju premoženja s finančnimi instrumenti med poslovno dejavnostjo in po njej ter o  ukinitvi registrskih računov za pravne osebe. Formalni del poslovnega srečanja je zaključila Lea Polajnar, direktorica OOZ Maribor s predstavitvijo mednarodnega projekta OOZ Maribor o prenosu lastništva podjetij.Po zaključenih formalnih predstavitvah banke je sledil poslovni zajtrk z možnostjo osebnih kontaktov z bančniki, ki so jo obrtniki dobro izkoristili.

dscn0432    dscn0451

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor