OOZ Maribor

Poslovno srečanje in podelitev jubilejnih priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice MariborSpoštovani članice in člani,

dne 8.9.2022 je bilo poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov, katerega namen je bil proslaviti vztrajnost, podjetnost, pogum in sodelovanje vseh, ki sooblikujejo ta pomemben segment gospodarstva ter hkrati spregovoriti o izzivih, ki so pred nami in jih bo potrebno premagovati.

S podelitvijo jubilejnih priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor smo se poklonili našim članicam in članom za dolgoletno delo v obrti in podjetništvu ter izkoristili priložnost za izmenjavo mnenj, dobrih praks in izkušenj, pa tudi za prijetno druženje.

Negotove razmere, ki jih je prinesla pandemija, se nadaljujejo z vojno v Ukrajini ter z energetsko in draginjsko krizo, tako da umiritve razmer nihče ne pričakuje v kratkem.

Veliko pogovorov o tem, kako ravnati v obstoječih razmerah, kako se čim bolje pripraviti in predvsem kakšno podporo potrebujejo obrtniki in podjetniki, da bodo lahko te čase premostili, je bilo slišati tudi po koncu uradnega dela prireditve. V Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor si bomo skupaj s krovno organizacijo prizadevali, da se te potrebe slišijo in da pristojne institucije kar najbolje poskrbijo, da bodo obrtniki in podjetniki lahko še naprej uresničevali svoje poslanstvo. Prireditev je bila tudi priložnost, da sta se prvič v našem mestu uradno srečala nova predsednika obeh zbornic, Marko Gorjak, predsednik OOZ Maribor in Blaž Cvar, predsednik OZS, ki sta se zavezala h konstruktivnemu dialogu in intenzivnemu sodelovanju.

Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, Marko Gorjak je v svojem govoru med drugim povedal: »Letos je še posebej pomembno, da je zbornica tisti glas podjetnikov in obrtnikov, ki se trudi v komunikaciji z odločevalci doseči, da zagotovijo stabilne razmere, tako na področju energetike, kot tudi na področju davkov in v drugih pomembnih zadevah. Želim si, da bi vaše in naše poslovne zgodbe trajale še zelo dolgo, ter da se ne bomo ustrašili prihajajočih izzivov. Kot se jih niso naši jubilanti. Še posebej smo počaščeni, da lahko letos čestitamo tako visokim jubilejem, kot je zgodba Gostilne Lešnik, ki traja že neverjetnih 90 let. Kot predsednik, ki je pravkar začel svoj prvi mandat vam obljubljam, da se bomo v Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor še naprej trudili za vas.«

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor ima za svoje poslanstvo tudi opogumljanje naših članov in spodbujanje pozitivne naravnanosti. Z današnjo prireditvijo smo se prav tega področja pomembno dotaknili.

S spoštovanjem,

Marko Gorjak, predsednik OOZ Maribor


) .elementor-divider-separator{width:100%;min-height:var(--divider-pattern-height);-webkit-mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;-webkit-mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);background-color:var(--divider-color);-webkit-mask-image:var(--divider-pattern-url);mask-image:var(--divider-pattern-url)}.elementor-widget-divider--no-spacing{--divider-pattern-size:auto}.elementor-widget-divider--bg-round{--divider-pattern-repeat:round}.rtl .elementor-widget-divider .elementor-divider__text{direction:rtl}.e-con-inner>.elementor-widget-divider,.e-con>.elementor-widget-divider{width:var(--container-widget-width,100%);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)}

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor