OOZ Maribor

Povračilo nadomestila plače za začasno čakanje in subvencioniranje skrajšanega delovnega časa


Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. maja, so na Zavodu RS za zaposlovanje pristojni za izvajanje dveh ukrepov: delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo in delnega subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

Vloga za uveljavljanje delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo bo predvidoma 3. 6. 2020 na voljo na njihovem Portalu za delodajalce. Možna bo predložitev vloge samo v elektronski obliki. 

Vloga za pridobitev subvencije za zaposlene z odrejenim skrajšanim delovnim časom bo na njihovem Portalu za delodajalce na voljo predvidoma 12. 6. 2020. Možna bo predložitev vloge samo v elektronski obliki. 

Povezava do objave celotnega prispevka na spletni strani ZRSZ.

Vir: ZRSZ

Povezava do blogov: Čakanje na delo v juniju 2020 za vse delodajalce (dopolnjeno 30.5.2020) , in Danes je zadnji rok za obveščanje ZRSZ, če je bila delavcu vročena odredba o skrajšanem delovnem času 1.6.2020, objavljenih na spletni strani OZS.

Vir: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, Vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja svetovalnega in izobraževalnega centra OZS in Jasmina Malnar Molek, Svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor