OOZ Maribor

Predsednika podpisala pismo o medsebojnem sodelovanjuV petek 11.9.2015 sta predsednika podpisala pismo o medsebojnem sodelovanju Obrtno – podjetniške zbornice Maribor in Privredne komore Beograd.

Kot pravijo predstavniki obeh zbornic, je treba “gledati” globalno in iskati investitorje po celem svetu, se povezovati in okrepiti poslovne in gospodarske tokove s Srbijo.

Mariborski župan Andrej Fištravec je obiskal župana občine Beograd in privredno komoro Beograd. Jasno je bilo, da je treba iskati investitorje po celotnem svetu, skladno, kot že to počno v Mariboru s projektom Invest in Maribor. Dogovorjeno je torej bilo, da bosta občini in komori odslej še tesneje sodelovali. Skozi ves dan so potekali pogovori med predstavniki mariborskih podjetij s kolegi iz Beograda. Zanimiva za delegacijo podjetnikov iz Maribora je bila tudi prezentacija projekta “Beograd na vodi”. Gre za projekt širjenja in obnavljanja urbanega prostora, kot globalni predstavnik razvoja, ki ustvarja prestižne mestne komplekse ter nov življenjski stil.Zavod za turizem Maribor – Pohorje je podpisal sporazum s turistično organizacijo v Beogradu. Po besedah direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Janje Viher, imajo tako na eni kot na drugi strani izjemne možnosti za turistično povezovanje in turistične tokove, ki jih lahko dobro izkoristijo. V mariborskem zavodu vidijo kot “priložnost” v smučarskem turizmu na Pohorju.

Na Trgu Republike v Beogradu so se predstavljali vinarji, gostinci iz Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor in turistične destinacije iz Maribora in okolice. Predstavili so se z bogato vinsko – kulinarično štajersko ponudbo specialitet, promocijskim materialom ter glasbenimi vložki.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor