OOZ Maribor

Predstavnik obrtnikov v Državnem svetu bo Aleš Pulko


V obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu so danes potekale volitve člana Državnega sveta RS, ki bo v prihodnjem petletnem mandatu zastopal interese obrtnikov. 37 elektorjev je za novega državnega svetnika izvolilo Aleša Pulka.

Državni svetnik PulkoMed osmimi kandidati za državnega svetnika je bil najbolj prepričljiv Aleš Pulko, ki je prejel 16 glasov.

»Verjamem, da lahko odgovorno speljem in prevzamem funkcijo državnega svetnika. Vse svoje funkcije opravljam vestno in srčno. Verjamem, da lahko pomagam tudi vodstvu OZS, da bo lažje vplivalo na zakonodajne procese. Če mi boste namenili vaš glas, vam bom na voljo, tako OZS kot območnim zbornicam,«  je v svoji predstavitvi elektorjem med drugim poudaril Pulko.

Aleš Pulko je lastnik izvoznega podjetja s 30 zaposlenimi in predstavlja tretjo generacijo družine, ki svoje preživetje zagotavlja izključno z lastnim ustvarjanjem in delom. Od zaključka študija gospodarskega inženiringa na Univerzi v Mariboru in vse do danes skupaj s soprogo Aleš Pulko ustvarja podjetniško zgodbo, v razvojno usmerjenem, proizvodnem podjetju, ki se dnevno srečuje s priložnostmi in izzivi mednarodnega poslovnega trga.

Kombinacija poznavanja podjetništva, večletno uspešno vodenje mariborske območne obrtno-podjetniške zbornice ter vodenje nadzornega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ga je pripeljalo do prepričanja, da bi lahko do sedaj pridobljene izkušnje koristno uporabil pri delu v Državnem svetu.

Bolj aktivna vključitev v širše podporno okolje obrti in podjetništva, za katero ve, da je ključen segment slovenskega gospodarstva in bi mu država morala nameniti več posluha, razumevanja ter upoštevanja, je zanj izziv in motivacija za delo v prihodnje. Želi si stopiti v čas in okolje, ki se vsakodnevno sooča z državo, z zakoni, z uredbami, z vladnimi predlogi, saj je prepričan, da bi lahko v tem okolju dobro deloval oziroma k temu sistemu prispeval še nekaj več.

Poleg Pulka so se za mesto v DS RS potegovali še Alojz Kovšca, Branko Meh, Anja Sever, Aleksander Bizjak, Branko Goričan, Franc Meža in Peter Dobravc.

Vir: OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor