OOZ Maribor

Priporočila za organizatorje prireditev za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Vsi organizatorji, ki v času od 30. 6. do 5. 7. 2020 organizirajo javno prireditev do 500 oseb in lahko zagotovijo spoštovanje higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), za izvedbo prireditve ne potrebujejo pozitivnega mnenja NIJZ.

V prihodnjih dneh bo na spletni strani NIJZ objavljenih več informacij v zvezi z izdajo pozitivnih mnenj za izvedbo javnih prireditev do 500 oseb.

Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke so dostopna na naslednji povezavi.

Ministrstvo za notranje zadeve RS je pripravilo odgovore na najpogostejša vprašanja glede odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja, ki so dosegljivi na naslednji povezavi.

Vir:  NIJZ, 2.7.2020

Dogodek je potrebno prijaviti na policiji:

– prijava prireditve (treba navest vodjo varnosti, oz. vodjo rediteljev – je lahko vsaka oseba, ki je jasno označena kot reditelj). Povezava do obrazca: Prijava_javnega_shoda_ali_javne_prireditve-PRAZNA

– v kolikor je potrebno dodatna obremenitev s hrupom vloga. Povezava do obrazca: Dovoljenje za hrup – 2020

– zdravstvena presoja (sami izpolnite in priložite). Povezava do obrazca: Izjava presoje zdravstvene ogroženosti na prireditvi – obrazec.

Na lokalno skupnost (mestno četrt v okolju) je potrebno poslat samo mail o informiranju lokalne skupnosti o dogodku. Kopijo oz. print maila pa priložiti k vlogi.

Vsa dokumentacija je potrebna v dveh izvodih.

Vir:  FACUMEVENT, MItja Špes s.p.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor