OOZ Maribor

Projekt C-TEMAlp: Pomoč podjetjem in obrtnikom pri prenosu lastništva podjetja in kaj se načrtuje v letu 2018


Pomoč podjetjem in obrtnikom pri prenosu lastništva podjetja

Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor izvaja v sodelovanju z vodilnim partnerjem Združenjem zbornic iz regije Veneto (Italija) in sedmimi zbornicami iz Avstrije, Nemčije, Švice, Francije in Italije projektne aktivnosti na področju prenosa lastništva podjetij (projekt C-TEMAlp). Storitve OOZ Maribor na področju prenosa lastništva podjetij so tako pilotni primer v Sloveniji in v katerem sodelujemo z Obrtno zbornico Slovenije in kjer oboji kreiramo nove storitve za člane zbornice.


Kaj načrtujemo v letu 2018

V letu 2018 se bo zbornica posvetila članom, ki bodo v prihodnosti prenesli svoje lastništvo podjetja/obrti na znane prevzemnike ali pa morda potrebovali pomoč pri njihovem iskanju. Za njih bodo organizirana osebna svetovanja in glede na potrebe vključeni specialisti za posamezna področja svetovanj.

Velik del projektnih aktivnosti bo namenjen pilotskim primerom podpornih storitev za interesente ali ponudnike, ki v tujini iščejo primerno podjetje za nakup ali pa investitorje za prodajo svojega podjetja. Za vključena podjetja bodo pripravljene objave na spletni borzi ter organizirana svetovanja – pomoč pri realizaciji aktivnosti.


Spletne platforme za prenos lastništva podjetij

C-TEMAlp mednarodna spletna platforma na področju prenosa lastništva podjetij v državah alpskega prostora (Avstrija, Italija, Nemčija/Bavarska, Francija, Slovenija) vam nudi brezplačne informacije o ponudbi in povpraševanju kot tudi informacije s primeri dobrih praks, opisi ter kontaktni podatki info toč ki so na voljo zainteresiranim kupcem ali prodajalcem. Več informacij: http://www.business-transfer.eu/

OOZ Maribor v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo nudi tudi informacije o regijski ponudbi (Podravje) poslovnih prostorov in zemljišč. Več informacij: http://www.investpodravje.si/business-opportunities


Povabilo članom k sodelovanju

OOZ Maribor vabi svoje člane, ki se bodo v naslednjih letih srečevali z vprašanjem prenosa lastništva podjetja/obrti ali nakupu podjetja v tujini k sodelovanju. Skupaj z vsemi zainteresiranimi lastniki bomo definirali oblike pomoči, ki jo potrebujejo ter organizirali pomoč zunanjih in notranjih ekspertov.

Kontaktna oseba pri zbornici je direktorica ga. Leonida Polajnar, e-pošta: leonida.polajnar@ozs.si, tel: (02) 330 3510.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor