OOZ Maribor

Medeni vikend v Mariboru – Javno povabilo razstavljavcem

V Mariboru bo v kulturni četrti Minoriti in Vojašniškem trgu med 7. in 9. junijem 2024 potekal Medeni vikend s sloganom Zdravilna moč medu in konoplje, ki letos obeta prav posebno novost: V Minoritski cerkvi bo na ogled postavljena Kranjska velikanka, 3D-kranjica, fizični model čebele delavke Apis mellifera carnica, slovenske avtohtone kranjske čebele. Poleg že dobro znanega interaktivnega čebelnjaka bo v ospredju tudi bogata razstava panjskih končnic, živi čebelnjak, potekala pa bodo tudi predavanja namenjena tako širši javnosti kot strokovni ciljni skupini. Otroci se bodo lahko pridružili raznolikim delavnicam, medtem ko bodo ljubitelji narave lahko uživali na pohodu po čebelji poti s čebelico Špelo. Na trgu se bodo predstavili tudi ponudniki čebelarske opreme in pripomočkov za čebelarjenje, medu in medenih izdelkov ter izdelkov iz konoplje. Na Vojašniškem trgu vas bo pričakala razkošna medena tržnica, ki bo odprta od petka do nedelje, na kateri boste lahko razvajali svoje brbončice ob ponudnikih hrane in pijače ob prijetni glasbeni spremljavi vse do večernih ur.

Na teh povezavah vam je na voljo več informacij o JAVNEM POZIVU,  letaku MEDENI VIKEND 2024 in PRIJAVNICA, za sodelovanje na tridnevnem dogodku, ki se bo letos prelevil v pravi medeni festival okusov.

Na Medenem vikendu boste našli tudi opremo in pripomočke za čebelarjenje, tako da vabimo k sodelovanju tudi ponudnike opreme.

Prijavite se lahko do 30.4.2024, oz. do zasedenosti stojnic (na voljo je 20 prodajnih stojnic in 4 prodajna mesta za Food truck).

Za vsa vprašanja vam je na razpolago Nataša Matijevič, Vodja  Mariborskih tržnic, T: 02 251 4407, M: +386 41 257 887, E: natasa.matijevic@mestne-nep.si

Vir:  www.mestne-nepremicnine.si