OOZ Maribor

VABILO k sodelovanju na KARIERNEM SEJMU 2018 -Sejmu poklicev in izobraževanja (Športna dvorana Ljudski vrt ” Lukna” , sreda, 14.11.2018 , 8:00 -18:00)
KARIERNI SEJEM – Sejem poklicev in izobraževanja

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Maribor, Športnimi objekti Maribor ter predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol pripravlja že tretji Karierni sejem, s podnaslovom Sejem poklicev in izobraževanje.
Kdaj in kje:

SREDA, 14. november 2018, od 8.00 do 18.00 v  Športni dvorani Ljudski vrt ” Lukna” (Mladinska ulica 26, 2000 MARIBOR)

Komu je namenjen:

Sejem poklicev in izobraževanja je namenjen osnovnošolcem, srednješolcem, njihovim staršem in šolskim svetovalcem, da bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru. Prav tako bo na sejmu predstavljeno kako nadaljevati poklicno pot po srednji šoli, kjer bodo predstavljene različne študijske smeri.

Vloga gospodarstva:

V ta namen vljudno vabimo k sodelovanju gospodarstvo, podjetja, člane zbornice, da se pridružijo na sejmu in predstavijo posamezne poklice  v živo s lastnimi zaposlenimi. Gospodarstvo ima tokrat priložnost, da nagovarja bodoč kader in jim predstavi kako delo poteka v praksi in kako lahko začnejo že z morebitno prakso med šolanjem. Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor bo posamezne poklice predstavila preko strokovnih sekcij, ki bodo prisotne na Kariernem sejmu. V kolikor pa želite samostojno predstaviti svoje podjetje in vaše poklice, ki jih opravljate, pa to navedite na spodaj priloženi prijavnici.

Kaj bodo videli obiskovalci:

Mladi bodo s tem spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev  v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.  Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnosti posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru in širše.

Poslanstvo:

Poslanstvo kariernega sejma je informiranje mladih o možnostih nadaljnjega kariernega razvoja, pri čemer prispevamo k večji motivaciji mladih in jih želimo navdušiti za posamezne poklice, ki so nujno potrebni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod na trg delovne sile.

Izvajalec:

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Maribor, Športnimi objekti Maribor ter predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol.

Prijava in stroške najema stojnice: 

Prijave in dodatne dodatne informacije posredujte OOZ Maribor na elektronski naslov: marjana.savic-krajnc@ozs.si; T: 02 330 3 502, 041 666 642.

Rok za prijavo je torek, 16.10.2018. Strošek najema stojnice: za člane OOZ Maribor je BREZPLAČNO,  za nečlane znaša  strošek 200,00  z DDV /stojnico.  

Povezava do  PRIJAVNICE KARIERNI SEJEM 2018 (kliknite na pasico)

Vse vljudno prosimo, da nam svoj izkazani interes po sodelovanju posredujete po e-pošti.

OOZ Maribor, soorganizatorka Kariernega sejma