Redna izobraževanja o higieni živil, smernic dobre higienske prakse in uporabe načel HACCP v gostinstvu

REDNA IZOBRAŽEVANJA O HIGIENI ŽIVIL, SMERNIC DOBRE HIGIENSKE PRAKSE IN UPORABE NAČEL HACCP V GOSTINSTVU

V PONEDELJEK 21. septembra 2015

Zraven osnovne tematike se boste seznanili še z OZNAČEVANJEM ALERGENOV IN NJIHOVE NENAMERNE PRISOTNOSTI V ŽIVILIH: Kaj so to alergije? Razlaga osnovnih pojmov. Kaj je to in toleranca? Razlaga osnovnih pojmov. Vrste alergij (inhalacijske in prehranske – nutritivne). Alergijske reakcije. Alergeni v živilih in zakonodaja. Sestavine, ki lahko povzročajo prehransko alergijo (Uredba (ES) št. 1169/2011). Predpakirana, ne predpakirana živila, gotove jedi in njihovo označevanje. Nenamerne prisotnosti alergenov v živilih (primeri iz prakse). Kontrola (samokontrola in uradni nadzor).

Izobraževanje bo se bo pričelo Ob 15:00 uri   v sejni sobi OOZ Maribor, Titova c. 63. Cena izobraževanja za člane 19,00 € + DDV. Cena za nečlane je 46,00 €+DDV. Zraven boste dobili tudi gradivo za Alergene in možnost nakupa Smernic dobre higienske prakse in načel HACCP. Cena smernic za člane OOZ Maribor je 25€ z DDV za nečlane 80 € z DDV.

Za člane Sklada za izobraževanje Maribor (delavce in delodajalce, ki plačujejo prispevek tudi zase) bo strošek izobraževanja in smernic poravnal Sklad za izobraževanje Maribor. Ostali člani sekcije in nečlani bodo prejeli račun po predhodni prijavi po pošti ali na sedežu zbornice.

Prijavite se na OOZ Maribor, Titova c. 63, 2000 Maribor, faks: 02 30 00 491, e-mail: leonida.polajnar@ozs.si   ( možna prijava tudi po SMS-u na: gsm 051 662 119)

REDNA IZOBRAŽEVANJA O HIGIENI ŽIVIL, SMERNIC DOBRE HIGIENSKE PRAKSE IN UPORABE NAČEL HACCP V GOSTINSTVU

V PONEDELJEK 21. septembra 2015

Zraven osnovne tematike se boste seznanili še z OZNAČEVANJEM ALERGENOV IN NJIHOVE NENAMERNE PRISOTNOSTI V ŽIVILIH: Kaj so to alergije? Razlaga osnovnih pojmov. Kaj je to in toleranca? Razlaga osnovnih pojmov. Vrste alergij (inhalacijske in prehranske – nutritivne). Alergijske reakcije. Alergeni v živilih in zakonodaja. Sestavine, ki lahko povzročajo prehransko alergijo (Uredba (ES) št. 1169/2011). Predpakirana, ne predpakirana živila, gotove jedi in njihovo označevanje. Nenamerne prisotnosti alergenov v živilih (primeri iz prakse). Kontrola (samokontrola in uradni nadzor).

Izobraževanje bo se bo pričelo Ob 15:00 uri   v sejni sobi OOZ Maribor, Titova c. 63. Cena izobraževanja za člane 19,00 € + DDV. Cena za nečlane je 46,00 €+DDV. Zraven boste dobili tudi gradivo za Alergene in možnost nakupa Smernic dobre higienske prakse in načel HACCP. Cena smernic za člane OOZ Maribor je 25€ z DDV za nečlane 80 € z DDV.

Za člane Sklada za izobraževanje Maribor (delavce in delodajalce, ki plačujejo prispevek tudi zase) bo strošek izobraževanja in smernic poravnal Sklad za izobraževanje Maribor. Ostali člani sekcije in nečlani bodo prejeli račun po predhodni prijavi po pošti ali na sedežu zbornice.

Prijavite se na OOZ Maribor, Titova c. 63, 2000 Maribor, faks: 02 30 00 491, e-mail: leonida.polajnar@ozs.si   ( možna prijava tudi po SMS-u na: gsm 051 662 119)