OOZ Maribor

Republika Slovenija bo 01.04.2018 uvedla elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone z napravo DarsGoRepublika Slovenija bo 01.04.2018 uvedla elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone. Vozniki vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone bodo morali pred vstopom na avtocestno omrežje opremiti svoje vozilo z napravo DarsGo.


Naprava DarsGo bo obvezna za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone. Naprava je namenjena brezžičnemu prenosu, sprejemanju in zbiranju podatkov za potrebe obračuna cestnine. S cestninskimi portali nad avtocesto komunicira s pomočjo mikrovalovne tehnologije.

Vozniki vozil, ki bodo na slovenske avtoceste ali hitre ceste vstopili neposredno iz druge države, bodo lahko vozili brez naprave le do prvega DarsGo servisa. Tam se bodo morali ustaviti in pridobiti napravo DarsGo, sicer bodo pri nadaljnji vožnji po cestninski cesti v prekršku.

Pred namestitvijo naprave DarsGo je treba preveriti podatke na pristopni izjavi za uporabo sistema DarsGo – serijska števila naprave DarsGo se mora obvezno ujemati z registrsko številko vozila za katerega je bila izdana, pravilni morajo biti tudi podatki o podjetju.

Pomoč uporabnikom je dostopna na spletni strani: https://www.darsgo.si/portal/si/domov

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor