OOZ Maribor

S podelitvijo priznanj obeležili uspešno iztekajoče se letoV Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor smo 12.12.2019 popoldan podelili priznanja članom, ki so pomembna gonilna sila razvoja in priložnosti naše stanovske organizacije že desetletja. Uvodoma je zbrane člane in goste v casinoju in hotelu Mond v Šentilju nagovoril predsednik OOZ Maribor Aleš Pulko, ki je poudaril, da je obrtništvo pomemben steber zdravega in uspešnega slovenskega gospodarstva. Izpostavil je pomen povezovanja, ki vodi v sinergijske učinke, ki so v časih nenehnih sprememb izjemnega pomena.

Priznanja in zahvale smo podelili šestim članom, ki opravljajo svojo dejavnost in so hkrati naši zvesti sopotniki že 10 let, pet članov naši zbornici zaupa že 20 let in prav takšno obdobje tudi uspešno posluje oziroma izvaja dejavnost, deset članov spodbujamo in v razvoju spremljamo že 30 let. Priznanja so prejeli tudi člani, ki nam zaupajo in uspešno premagujejo izzive poslovanja že 35, 40 in 45 let, teh je skupaj kar osem.

Priznanje za 50-letno aktivno delo na področju obrti in podjetništva je kot članica  v Območni obrtno-podjentiški zbornici Maribor prejela Jasna Vukašin, ki jo bolje poznamo po družinskem podjetju Bar s prenočišči pri Mileni v Mariboru. Janez Šauperl, prav tako letošnji jubilant s 50-letnim stažem, je svojo obrt strojnih instalacij pričel v gospodarsko zelo neugodnih časih, a je vztrajal. Prav prepričanost v uspeh ga je v končni fazi tudi pripeljala do ustanovitve podjetja Bi-termal, v katerem so združene izkušnje in znanje, ki jih je dobival na svoji obrtniški poti. Med jubilanti je priznanje za 50 let delovanja prejela tudi Milena Lalić, mariborska urarka, ki je svojo obrt začela maja leta 1969. Je promotorka svojega poklica in dokaz, da sta vztrajnost in iznajdljivost bistvena za uspeh. Podobno zgodbo ima tudi Iztok Murko iz Avtoličarstva Murko s sedežem v Laznici pri Mariboru. Doživel je vzpon avtomobilske industrije, hkrati pa občutil tudi vsakokratno gospodarsko ohlajanje, ki predvsem v zadnjih desetletjih najprej prizadene to dejavnost. Tudi Steklarstvo Mlakar je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, tudi 50-letno obdobje članstva v naši zbornici. Poskrbijo za naročila od sprejema, obdelave, do končnega izdelka, ki pride k stranki, vsi njihovi izdelki pa so plod lastne proizvodnje in tehnologije, ki so jo razvili v vseh teh letih.

Predsednik OOZ Maribor:

Aleš Pulko, univ.dipl.gosp.inž.str.

                           

Prispevek je v pripravi ….ni vseh fotografij!


ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor