OOZ Maribor

Slovensko – Ruski poslovni forum

Slovensko – Ruski poslovni forum

Aprila je Maribor obiskala 55 članska politično-gospodarsko-kulturna delegacija iz ruske pokrajine Orel. V Sloveniji se je mudila na uradnem obisku v okviru Dnevov pokrajine Orel, ki jih je organiziralo Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT. V okviru obiska je bil 6. aprila v Mariboru organiziran Slovensko – ruski poslovni forum s ciljem navezovanja gospodarskih stikov v regiji, ki je potekal na Univerzi v Mariboru. Foruma se je udeležil tudi Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor, ki je gostom predstavil mariborsko obrtno zbornico ter številni obrtniki in podjetniki, člani OOZ Maribor.

Prvi del foruma so predstavljale uradne predstavitve predstavnikov obeh regij. Mestno občino Maribor je predstavil Marko Kovačič, svetovalec župana mestne občine Maribor, Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor je predstavil mariborsko obrtno zbornico, Mihael Leskovar, direktor MRA, je predstavil Mariborsko razvojno agencijo, Stane Klemenčič, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor je predstavil ta zavod, Zavod za turizem Maribor-Pohorje pa v.d. direktorja Simona Pinterič. V nadaljevanju so predstavniki regije Orel predstavili naložbene priložnosti v regiji Orel, industrijski potencial regije in možne smernice za vzajemno koristno sodelovanje. Predstavila so se še posamezna podjetja iz ruske regije Orel: podjetje Pumos, ki išče možnosti za sodelovanje na področju razvoja in izdelave inovativnih varčnih svetlobnih diod na osnovi tehnologije LED, kmetijsko-industrijski kompleks regije Orel, podjetje Adria LLC in možne smeri za sodelovanje na področju usnjarske industrije ter javno podjetje Orelmaslo, s potencialom regije na področju predelave rastlinskih proizvodov.

Uradni predstavitvi predstavnikov obeh regij v okviru Slovensko – ruskega poslovnega foruma so v drugem delu srečanja sledili B2B sestanki med slovenskimi in ruskimi podjetniki. udeležilo se je 17 slovenskih in 8 ruskih podjetij iz pokrajine Orel. Izvedenih je bilo 52 poslovnih sestankov. Gospodarsko delegacijo iz pokrajine Orel so s ciljem navezovanja gospodarskih stikov v regij zastopala podjetja s področja kmetijske in tekstilne industrije, računalniškega programiranja, gostinske dejavnosti, elektro in elektrotehnične industrije.

Uradni obisk v Mariboru se je zaključil s kulturno prireditvijo v Minoritski cerkvi, kjer sta za kulturni program poskrbela koncertni zbor Carmina Slovenica in Komorni zbor guvernerja “LIK” iz mesta Orel.

    

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor