OOZ Maribor

SPOROČILO ZA JAVNOST: Letošnji jubilanti postavljajo pomembne mejnike v obrtniški praksi


Območna obrtna zbornica Maribor bo tudi letos tradicionalno podelila priznanja jubilantom, obrtnikom, ki so že desetletja člani naše zbornice in pomembno prispevajo k promociji obrtništva v našem okolju. Letos bomo imeli čast, da bomo na slovesnem zaključku leta, ki bo v četrtek, 12. decembra, ob 17. uri v casinoju in hotelu Mond v Šentilju, priznanja podelili kar štirim obrtnikom, ki so naši člani že pol stoletja.

Med njimi je tudi Milena Lalić, mariborska urarka, ki je svojo obrt začela maja leta 1969. Je promotorka svojega poklica in dokaz, da sta vztrajnost in iznajdljivost bistvena za uspeh. V njenem urarstvu na Slovenski ulici, še danes skrbi, da smo v koraku s časom, hkrati pa pomembnost poklica urarja širi med generacije, ki v obrtništvo šele prihajajo. Letos praznuje 50 let, odkar je postala članica Območne obrtne zbornice Maribor in še danes pomembno prispeva k širjenju zavesti o pomembnosti poklicev, ki jih vsakodnevno potrebujemo, hkrati pa že predstavljajo ogroženo vrsto.

Podobno zgodbo ima tudi Iztok Murko iz Avtoličarstva Murko s sedežem v Laznici pri Mariboru. Doživel je vzpon avtomobilske industrije, hkrati pa občutil tudi vsakokratno gospodarsko ohlajanje, ki predvsem v zadnjih desetletjih najprej prizadene to industrijo. Letos obeležuje 50 let svojega članstva v naši zbornici, svojo obrt pa je medtem prenesel na svojega sina, ki skrbi, da se družinsko ime in znanje ohranjata naprej in s svojim poslanstvom služita tudi mlajšim generacijam.

Priznanje za 50-letno delovanje v Območni obrtni zbornici Maribor bo prihodnji četrtek prejela tudi Jasna Vukašin, ki jo bolje poznamo po družinskem podjetju Bar s prenočišči Milena v Mariboru. Zaljubljena in predana turizmu je obrt prevzela po smrti svoje mame, z željo, da mamino delo nadaljuje in ga razvija. Danes se lahko pohvali s številnimi rednimi gosti, ki uživajo v gostoljubju, prijaznosti in družinski atmosferi, ki jih lahko pričara le delo, ki ga opravlja s srcem.

Janez Šauperl, prav tako letošnji jubilant s 50-letnim stažem v Območno obrtni zbornici Maribor, je svojo obrt strojnih instalacij pričel v gospodarsko zelo neugodnih časih, a je vztrajal. Prav prepričanost v uspeh je v končni fazi uspeh tudi prinesla, pripeljala pa ga je tudi do ustanovitve podjetja Bi-termal, v katerem so združene izkušnje in znanje, ki jih je dobival na svoji obrtniški poti. Je član številnih interesnih združenj, katerih skupni imenovalec sta razvoj in spodbuda obrtništva.

Prihodnji četrtek bo priznanje ob jubileju prejel tudi Zvonko Trstenjak, ki je naš član že 45 let, sicer pa se s sklepno prireditvijo vsako leto poklonimo posameznikom, ki vsak dan skrbijo za promocijo in spodbujanje obrtniških poklicev in s svojimi rezultati predstavljajo dokaz, kako pomembno je obrtništvo za celotno slovensko gospodarstvo.

Vabilo na prireditev vam bomo posredovali pravočasno. Veseli bomo, če se nam boste pridružili.

Predsednik OOZ Maribor:

Aleš Pulko, univ.dipl.gosp.inž.str.

                           

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor