OOZ Maribor

Sprememba pri izpolnjevanju pogoja PCT

V Uradnem listu RS št. 197/2021 je bil 17. decembra 2021 objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki prinaša spremembe glede veljavnosti dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT. Spremembe se začnejo uporabljati s 1. februarjem 2022.

Glavni spremembi sta sledeči:

1. razen do sedaj veljavnih dokazil, se za dokazovanje izpolnjevanja pogoja PCT štejeta tudi:

– dokazilo o cepljenju proti COVID-19, s katerim izkazujejo, da so prejele poživitveni odmerek enega izmed cepiv (Pfizer, Moderna, Sputnik V, Sinovac, Sinopharm ali Covaxin), razen cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) in cepiva Covishield (oba AstraZeneca) oz. cepiva Janssen. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;

– dokazilo o prebolevnosti (velja enako kot do sedaj 180 dni) skupaj z dokazilom o cepljenju (z enim od cepiv Pfizer, Moderna, Sputnik V, Sinovac, Sinopharm, Covaxin, Vaxzevria ali Covishield), s katerim osebe dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom naštetih cepiv in da so prejele poživitveni odmerek. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja.

2. dokazilo o cepljenju v primerih, ko oseba ni prejela poživitvenega odmerka, po novem velja 270 dni za osebe, ki so starejše od 18 let.

Vir: OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor