OOZ Maribor

STROKOVNI POSVET o AKTUALNIH VPRAŠANJIH POSLOVANJA V AVSTRIJI

Vedno več slovenskih podjetij koristi možnost in ponuja svoje storitve tudi v Avstriji. Opažamo, da od tega profitirajo predvsem velika podjetja, ki so v stanju ustanoviti podružnice/hčerinska podjetja na obeh straneh meja. Mali ponudniki in zasebni povpraševalci pa so izpostavljeni birokratskim težavam, ki postajajo čedalje večje in utegnejo vse bolj preprečiti čezmejno opravljanje storitev. 1.1.2017 je začel veljati nov Zakon o preprečevanju plačilnega in socialnega dumpinga.

 

Namen strokovnega posveta dne 23.3.2017 je, da predstavimo novosti, ki so začele veljati 1.1.2017 ter trenutne težave slovenskih podjetij, absurdne kazni zaradi malenkostnih birokratskih prekrškov, uporabljanje napačnega obrazca, manjkajoča dokumentacija ipd. Avstrijski organi redno nalagajo naročniku tudi prepoved izplačila dogovorjenega plačila, in to brez pravnomočne odločbe. Že zgolj grožnja kazni zadostuje, da se slovenki ponudniki odvračajo od avstrijskega trga in de-facto ne koristijo več možnosti, ki jim jo nudi evropska pravna ureditev.

Zaradi tega vabimo na STROKOVNI POSVET o AKTUALNIH VPRAŠANJIH POSLOVANJA V AVSTRIJI,

ki bo dne 23.03.2017, od 12:30 do 17.30 ure

v prostorih kongresnega centra Zehnerhaus v Radgoni/Bad Radkersburg.

Vabimo vas, da si rezervirate termin in se posveta udeležite.

Program in prijavnica:

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

04-07-2024

Karierno središče Maribor, Gregorčičeva ulica 15, Maribor (v živo)

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor