OOZ Maribor

Tekmovanje učencev osnovnih šol za ZLATO KUHALNICO 2019

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Kar 82 ekip osnovnih šol iz vse Slovenije se bo borilo za napredovanje v tekmovanju za ZLATO KUHALNICO, ki letos poteka že deseto leto zapored. Učence čaka sedem regijskih tekmovanj, kjer bodo kuhali tradicionalne ljubljanske jedi in tako dokazali, da si zaslužijo mesto na državnem tekmovanju v Ljubljani.

15. maja 2019 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo tekmovanje 13 ekip sledečih osnovnih šol: Ludvika Pliberška Maribor, Borcev za severno mejo Maribor, Bojana Ilicha Maribor, Slave Klavore Maribor, Prežihovega Voranca Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Malečnik, Ljudski vrt Ptuj, Sveti Tomaž, Dušana Flisa Hoče, Majšperk, Radlje ob Dravi, Krmelj.

Pomerili so se v pripravi “letečih žgancev (ocvrtih piščančjih bedrc) s praženim krompirjem?” ter skutinih palačink.

Njihove kreacije so ocenjevali naslednji člani komisije: Slaviša Amičič (kuhar), Mojca Polak (profesorica VSGT), Majda Mogu (upokojena profesorica), Tomi Podhraški (profesor praktičnega pouka SŠGT Maribor), Jernej Sirc (dijak SŠGT Maribor) in Marjan Vidovič (predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor).

Vse ekipe so bile zelo uspešne, saj so bile podeljena le SREBRA in ZLATA PRIZNANJA.

Tri najboljše ekipe, ki so osvojile ZLATO PRIZNANJE so si s tem zaslužile udeležbo na državnem tekmovanju. To so: OŠ Bojana Ilicha Maribor, OŠ Majšperk, OŠ Radlje ob Dravi, ki bo letos v okviru 66. Gostinsko-turističnega zbor Slovenije v Ljubljani.

Učenci osnovnih šol so prejeli praktične nagrade sponzorjev in darilne bone članov Sekcije za gostinstvo in turizem OOZ Maribor in OOZ Podravja.

Vabljeni na ogled fotografij!

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor