OOZ Maribor

Uspešno izveden že 8. Karierni sejem – Sejem poklicev in izobraževanja 2023

ZAHVALA

Spoštovani člani OOZ Maribor in vsi ostali,

iskrena hvala, da nam je z vašim sodelovanjem uspel že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2023, pod že znanim sloganom »Vesolje priložnosti«,  ki je bil 15. in 16. novembra 2023 v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

OOZ Maribor je v notranjosti dvorane Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja na obrtno-podjetniški ulici predstavila poklice »v živo«. S prisotnostjo obrtnikov in podjetnikov, delodajalcev, in predstavitvijo dobrih praks iz posamezne dejavnosti je ulica oživela. Učenci, dijaki in študenti so tako iz prve roke dobili informacije o tem, kaj v podjetjih delajo in kakšne kadre potrebujejo. Delodajalci s področja gradbene in avtomobilskih dejavnosti so mlade za te poklice poskušali navdušiti na zunanji ploščadi.

Zavod RS za zaposlovanje – Območna služba Maribor je s pomočjo Fundacije za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanovo in Mladinskega kulturnega centra Maribor obiskovalcem sejma pripravil tudi zelo zanimivi spremljevalni program: različne delavnice za otroke in starše, okroglo mizo »Kako zagotoviti celostni in integrirani pristop k ureditvi karierne orientacije v Sloveniji?«, živo knjižnico poklicev in Karierni escape room o poklicih.

Dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo, in Danijel Lamperger, direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, sta se skupaj z ostalimi gosti in s Smiljanom Škarico, podpredsednikom Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor udeležila otvoritve in protokolarnega ogleda sejma. Direktor OZS je bil tudi med govorci prej omenjene okrogle mize.

Drugi dan je sejem obiskal še Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. V vlogi gostiteljev sta ga po sejmu pospremila Marko Gorjak in Leonida Polajnar, predsednik in direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor.

Zelo aktivno je na sejmu sodelovala tudi strokovna služba zbornice, ki je obiskovalcem sejma ponudila informacije o poteku praktičnega usposabljanja na delovnem mestu, možnostih štipendiranja, najavah in registru prostih učnih mestih, kadrovskih in materialnih pogojih delodajalcev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom za dijake in praktičnega izobraževanja v delovnem procesu za študente, vajeništvu …

OOZ Maribor je v vlogi organizatorja kariernega sejma, ki ji je bila letos zaupana prvič, v želji po čim boljšem dogodku, uvedla kar nekaj sprememb. Med drugimi to, da je bil sejem namenjen osnovnošolcem in srednješolcem širše regije, potekal je dva dni skupaj, na novi lokaciji, ogled bil zapeljan v obliki labirinta, razstavljavcem pa so zagotovili brezplačne parkirne prostore. Glede na to, da je sejem obiskalo več kot 6.000 obiskovalcev, na zbornici ocenjujejo, da je bil dogodek zelo uspešen in verjamejo, da so učenci in dijaki Podravske regije na sejmu pridobili veliko koristnih informacij in so se pobližje spoznali s predstavljenimi poklici.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

S tem ko je za nami izveden ta sejem, smo z mislimi že pri 9. Kariernem sejmu – sejmu poklicev in izobraževanja 2024, o katerem boste izvedeli več takoj v začetku naslednjega leta.

 

Povezava do: fotografij iz sejma.

Foto: Fotografiranje, Blaž Črnič s.p.

Ekipa Območno obrtno-podjetniške zbornice Maribor

 

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor