OOZ Maribor

Uspešno izveden zajtrk z delodajalci na OOZ Maribor

 zajtrk

Zajtrk z delodajalci na OOZ Maribor

Na pobudo Evropske mreže javnih služb za zaposlovanje se v času od 4. do 15. aprila odvija po vsej Evropi Evropski dan delodajalcev. Na OOZ Maribor je bil skupaj s predstavniki Zavoda za zaposlovanje, Območne enote Maribor in delodajalci organiziran 7. aprila v obliki zajtrka z delodajalci, ki sta se ga s strani Zavoda za zaposlovanje, območne službe Maribor udeležili Mojca Klevže Šuman in Renata Petek.

Uvodoma je zbrane pozdravila direktorica OOZ Maribor, Leonida Polajnar in poudarila pomen povezovanja in sodelovanja zbornice z zavodom. Mojca Klevže Šuman in Renata Petek z Zavoda za zaposlovanje, območne službe Maribor, sta nato predstavili stanje na trgu dela in ukrepe aktivne politike zaposlovanja. Maribor z okolico še vedno zaznamuje visoka stopnja brezposelnosti, ob tem, da obstaja velik razkorak med profilom brezposelnih in ponudbo na trgu dela. Povedali sta, da je največ povpraševanja med delodajalci po delavcih četrte stopnje izobrazbe s področja predelovalne dejavnosti, gradbeništva in trgovine. Predstavili sta pisarno za delodajalce, s storitvami za delodajalce na enem mestu, portalom za delodajalce in finančnimi vzpodbudami za usposabljanje in zaposlovanje brezposelnih. Večina delodajalcev se je storitvami zavoda že srečala. Med pripombami delodajalcev jih je bilo največ glede na s strani zavoda napotene delavce, ki pogosto ne iščejo zaposlitve, ampak na zavodu zgolj »vedrijo«, pa da bi morali brezposelne bolje usposobit za zaposlitveni razgovor, da pogrešajo povratne informacije, kadar zavodu posredujejo pripombe ter glede dolgotrajnih postopkov za pridobitev delovnih dovoljenj za tujce.

Zajtrk z delodajalci na OOZ Maribor je bil odlična priložnost za delodajalce za neposredni pogovor s predstavnicama zavoda za zaposlovanje ter za dogovor o nadaljnjem sodelovanju.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor