OOZ Maribor

Uspešno sodelovanje in začetek SEEmeet Slovenia 2017

V Mariboru je potekalo dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope pod imenom SEEmeet Slovenia 2017- SouthEast Europe Business B2B gathering, ki se ga udeležuje več kot 120 podjetij iz 13 držav. Tudi mariborska zbornica se je predstavila na eni izmed številnih stojnic kot soorganizator dogodka.

SEEmeet projekt se je pričel že v letu 2014 in je bil prvič organiziran v Radencih. Osnovni cilj projekta je ponuditi platformo, na kateri lahko podjetja najdejo ali nadgradijo že obstoječe poslovne povezave v Jugovzhodni Evropi in se povežejo z novimi poslovnimi partnerji ter tako dobijo nove poslovne priložnosti. Po izjemno uspešnem dogodku v letu 2014 se je dlje časa pripravljal nov dogodek, ki bi nadgradil že prej opravljeno delo.

Dogodek SEEmeet Slovenia 2017 je prepoznalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter ga finančno podprlo preko Programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018. Na današnji otvoritveni poslovni konferenci je državni sekretar MGRT mag. Aleš Cantarutti v svojem uvodnem nagovoru poudaril pomen poslovnega povezovanja in izrazil upanje, da bodo udeleženci uspeli najti zanesljive in kompetentne nove poslovne partnerje.

Dogodek je podprla tudi Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) in na ta način izpostavila svoje poslanstvo in vlogo, ki jo od ustanovitve uresničuje. Na tiskovni konferenci je Irena Meterc, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije na SPIRIT Slovenija, izpostavila pomen takšnih poslovnih srečanj kot primer dobre prakse.

Organizatorjem dogodka Mariborski razvojni agenciji, Regionalni razvojni agenciji za Koroško, Razvojnemu centru Novo Mesto, Razvojnemu centru Murska Sobota, Regionalni razvojni agenciji Posavja, Regionalni razvojni agenciji Zasavja, Razvojno informacijskemu centru Bela krajina in Razvojnemu centru Kočevje Ribnica, je uspelo pripraviti eno izmed največjih poslovnih srečanj v Jugovzhodni Evropi v letu 2017.

Rezultat sodelovanja osmih razvojnih agencij iz šestih slovenskih regij ob pomoči SPIRIT Slovenija in MGRT, je udeležba preko 120 podjetji iz 13 držav. Poslovnega srečanja se je udeležilo tudi 16 različnih sistemskih povezovalcev podjetji, kot so različne zbornice in agencije, ki so  zastopale svoje člane. Podjetja so iz širokega nabora različnih panog in sicer prehrambne, avtomobilske, plastične, kemične industrije, gradbeništva, oblikovanja in kreativne industrije, elektronike, elektrike, mehatronike, energetike, ekologije, okoljevarstva, zdravstva, kozmetike, IT, kovinsko predelovalne industrije, R&D, trgovine, storitvenih dejavnosti, tekstilstva, turizma, transporta, logistike in lesno predelovalne industrije. Udeleženci bodo skupno opravili kar 1438 B&B sestankov v povprečju vsak udeleženec 12.

Program sta s svojim predavanjem popestrila dva izjemna domača strokovnjaka in sicer Branko Žunec s tematiko Motivacija in sales coaching, predavanjem o prodajnih tehnikah in pristopih ter Dušan Vrban na temo Internet of things in digitalizacija.

Organizatorji srečanja so prepričani, da bo ta dogodek še dodatno pripomogel k poslovni prepoznavnosti naše države, še zlasti mesta Maribor ter šestih slovenskih regij.

              

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor