OOZ Maribor

V dvorani Hotela Arena pod Pohorjem svečan zaključek letaObrtnike in goste je uvodoma pozdravil Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor. Poudaril je, da gre vsa čast in priznanje jubilantom, ki so kljub za obrt in malo gospodarstvo neugodnim časom uspešno vztrajali na dolgoletni obrtniški pot.Obrtnike in goste je uvodoma pozdravil Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor. Poudaril je, da gre vsa čast in priznanje jubilantom, ki so kljub za obrt in malo gospodarstvo neugodnim časom uspešno vztrajali na dolgoletni obrtniški pot. Zbrane sta pozdravila tudi Branko Meh, predsednik OZS in Melita Petelin, podžupanja Mestne občine Maribor. Letos je bilo v OOZ Maribor skupno 114 jubilantov. Na prireditvi so podelili priznanja za 20 let uspešnega opravljanja obrti, 7 obrtnikov je prejelo jubilejna priznanja za 30 let uspešnega opravljanja obrtne dejavnosti, 8 jubilantov je prejelo priznanje za 35 let uspešnega delovanja v obrti in podjetništvu, 5 obrtnikov, članov OOZ Maribor pa je slavilo 45 let uspešnega opravljanja obrtne dejavnosti. Priznanja za 35 in 45 let uspešnega opravljanja obrti sta jubilantom podelila Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor in Branko Meh, predsednik OZS. Za 45 let uspešnega opravljanja obrtne dejavnosti so jubilejno priznanje prejeli Irena Cebe, Frizerski salon Irena, Ivan Gorjanc, Bar pri Boru, gostinstvo in avtoprevozništvo, Viktorija Jarc, Brivnica in česalnica Vikica, Tatjana Jelušič, Foto Tatjana in Kristjan Nikl, Mesarstvo Nikl.Posebno priznanje za kakovost gostinske ponudbe in za izredne zasluge za delo sekcije je OOZ Maribor na predlog Sekcije za gostinstvo in turizem podelila Petru Rajšku, lastniku Restavracije Villa Rustica. Restavracija Villa Rustica se nahaja pod obronki Pohorja na obrobju mesta, na arheološkem najdišču rimskih ostankov iz 3 stoletja. Zanimiva in bogata je ponudba jedi restavracije, ki se spogleduje z italijansko kuhinjo, z dodanimi lokalnimi pridihi in domačimi sestavinami. Dopolnjujejo jo s sezonskimi jedmi in dnevno ponudbo. Zaradi svoje pestre ponudbe je Restavracija Villa Rustica zanimiva za družinske obiske in tudi za poslovna kosila. Peter Rajšek, lastnik Restavracije Villa Rustica, je aktiven član zbornice, že leta se redno udeležuje vsega, kar je povezano z razvojem gostinskega poklica, izobraževalnimi programi strokovne šole v sodelovanju s CPI in v sosvetu zavoda mariborske gostinske šole. Nepogrešljive so njegove pobude na področju strokovnega izpopolnjevanja članov sekcije gostincev mariborske regije.
Za pester program na prireditvi OOZ Maribor ob zaključku leta s podelitvijo jubilejnih priznanj so poskrbeli Pevski zbor Obrtnik, ki prihodnje leto praznuje častitljiv jubilej, 70-letnico uspešnega delovanja, stand up komičarka Martina Ipša, Nuša Detiček in Eva Mlakar s twirling nastopom in glasbena skupina Žuta osa.

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor