OOZ Maribor

VABILO NA DRUGO VSESLOVENSKO SREČANJE KOVAČEV Z MEDNARODNO UDELEŽBO

VABILO NA DRUGO VSESLOVENSKO SREČANJE KOVAČEV Z MEDNARODNO UDELEŽBO

Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor pripravlja drugo vseslovensko srečanje kovačev tokrat okrepljeno z mednarodno udeležbo.  Namen srečanja, ki bo v soboto, 27. maja 2017 v Pekrah pri Mariboru je povezati kar največ na Slovenskem delujočih mojstrov tega poklica ter z javnim in široko odprtim dogodkom opozoriti na to obrtno dejavnost, ki spremlja človeštvo vse od trenutka, ko je spoznalo uporabnost kovine v vsakdanjem življenju.

Kovaški poklic ima na Slovenskem bogato tradicijo, katere izročilo danes nadaljuje manj kot sto posameznikov, ki se trudijo ohranjati izročilo, oblikovati nove pristope, predvsem pa vzbuditi zanimanje za dejavnost, ki človeku ponuja veliko izraznih možnosti – od izdelave praktično uporabnih predmetov do vrhunskega in povsod po svetu sprejetega umetniškega izražanja.

Po izjemno uspelem prvem srečanju, ki smo ga maja 2016 pripravili na Jezerskem je bila sprejeta odločitev, da bodo kraj gostoljubnega srečanja Pekre pri Mariboru.

Znotraj predstavitve posameznih predstavnikov tega poklica iz Slovenije ter iz sosednjih držav bomo pripravili dvoje posebnosti. Zaradi lege kraja srečanja v vinorodnem okolju in bližine najstarejše trte na svetu si želimo, da bi kovači ustvarjali na temo vinske trte in vinograda. Sprejemljivi so tako upodobitveni izdelki kot izdelava orodij in pripravkov – tudi zgodovinskih replik, ki bi jih v mesecu oktobru 2017 predstavili v razstavišču Hiše stare trte na mariborskem Lentu. Razstava bi bila v času slovesne trgatve, ki jo obišče do 5 tisoč ljudi. Trije najboljši izdelki bodo nagrajeni.

Posebej nas veseli, ker je medijsko pokroviteljstvo srečanja prevzel Radio Maribor – Regionalni radijski program RTV Slovenija, ki bo na srečanju posnel tudi posebno javno oddajo z udeleženci in to prav v času nastajanja njihovih izdelkov.

za več informacij o srečanju pokličite na 02 330 3 505  (ga. Majda  Horvat)

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

13-06-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

22-05-2024

Sodni stolp na Lentu, Ob pristanu 8 v Mariboru

21-05-2024

Obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič, Tržaška cesta 207, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor