OOZ Maribor

Vabilo na strokovni seminar»Mednarodni prevozi v cestnem prometu, kabotaža in obvezni dokumenti«

Vabilo na strokovni seminar

»Mednarodni prevozi v cestnem prometu, kabotaža in obvezni dokumenti«

 

Sekcija za promet pri OZS in Združenje za promet pri GZS pod okriljem prireditve Kamion&Bager organizirata brezplačni strokovni seminar z naslovom: »Mednarodni prevozi v cestnem prometu, kabotaža in obvezni dokumenti«,   ki se bo odvijal v petek,  6. maja 2016 med 14:00 in 16:30 uro v konferenčni dvorani Kristalne palače (2. nadstropje) – BTC City, Ljubljana.

 

Evropski predpisi, ki urejajo področje povezano z napotitvami delavcev na delo v okviru čezmejnega izvajanja storitev prinašajo tudi za sektor mednarodnega prevoza blaga in potnikov kar nekaj novosti. Zato bomo posebno pozornost namenili dokumentaciji, ki bo zahtevana za voznike, ki opravljajo mednarodne prevoze ali kabotažo. Podrobno bo predstavljen tudi  obrazec A1 – evropsko potrdilo o socialnem zavarovanju, ki dokazuje, da je napoteni delavec vključen v socialna zavarovanja.

Na seminarju vam bomo skupaj z gosti iz Ministrstva za delo RS in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije predstavili naslednje teme:

  • Pogoji in pravila opravljanja kabotaže: – prevoz blaga z vozili NDM do 3,5 t ali prevoz potnikov z vozili do 1+8 – prevoz blaga z vozili NDM nad 3,5 t ali prevoz potnikov z vozili nad 1+8
  • Napotitev delavcev na delo v okviru čezmejnega izvajanja storitev na ravni EU (zakonske podlage, postopki, dokumentacija,…)
  • Postopki zaposlovanja tujih voznikov (iz tretjih držav)
  • Postopek pridobitve potrdila A1 za voznike

Gostje bodo odgovarjali na zastavljena vprašanja ter tako skušali razjasniti tudi morebitne dileme, zato vljudno vabljeni, da aktivno sodelujete.   Na koncu bodo predstavljene tudi ugodnosti kartice Mozaik podjetnih, ki jih lahko koristijo člani Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije Po strokovnem delu vas vabimo na razglasitev zmagovalcev »tovorno & dostavno vozilo leta 2016« po izboru revije Kamion&Bus in Finance. Obvezna je predhodna prijava: TUKAJvip prevozniki

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor