Spoštovani člani SEKCIJE ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM in ŽIVILCI!
V PONEDELJEK, 25.09.2017 vas vabimo na redno IZOBRAŽEVANJE O HIGIENI ŽIVIL, SMERNICE DOBRE HIGIENSKE PRAKSE IN UPORABE NAČEL HACCP V GOSTINSTVU + OZNAČEVANJE ALERGENOV.
Izobraževanje bo se bo pričelo ob 14:00 uri in bo trajalo do 16:00 ure. Potekalo bo v sejni sobi OOZ Maribor, Titova c. 63, 2000 MARIBOR.
Zraven osnovne tematike se boste seznanili še z OZNAČEVANJEM ALERGENOV IN NJIHOVE NENAMERNE PRISOTNOSTI V ŽIVILIH: Kaj so to alergije? Razlaga osnovnih pojmov. Kaj je to in toleranca? Razlaga osnovnih pojmov. Vrste alergij (inhalacijske in prehranske – nutritivne). Alergijske reakcije. Alergeni v živilih in zakonodaja. Sestavine, ki lahko povzročajo prehransko alergijo (Uredba (ES) št. 1169/2011). Predpakirana, ne predpakirana živila, gotove jedi in njihovo označevanje. Nenamerne prisotnosti alergenov v živilih (primeri iz prakse). Kontrola (samokontrola in uradni nadzor).
Cena izobraževanja za člane 25,00 € + DDV. Cena za nečlane je 46,00 € + DDV. Zraven boste dobili tudi gradivo za Alergene in možnost nakupa Smernic dobre higienske prakse in načel HACCP. Cena smernic za člane OOZ Maribor je 25 € z DDV za nečlane 80 € z DDV.
Za člane Sklada za izobraževanje Maribor (delavce in delodajalce, ki plačujejo prispevek tudi zase) bo strošek izobraževanja in smernic poravnal Sklad za izobraževanje Maribor. Ostali člani sekcije in nečlani bodo prejeli račun po predhodni prijavi po pošti ali na sedežu zbornice.
Vljudno vabljeni!
Marjan Vidovič l.r.
Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem