OOZ Maribor

Več kot obrt, knjigoveštvo v Mariboru skozi čas

dscn0408

Več kot obrt, knjigoveštvo v Mariboru skozi čas

V Knjižnem razstavišču Univerzitetne knjižnice Maribor je na ogled zanimiva razstava Več kot obrt, knjigoveštvo v Mariboru skozi čas. Poudarek razstave je na razvoju te obrti v Mariboru, ki je imela pomembno vlogo v družbi in kulturnem razvoju mesta.

Razstavo knjigoveštva, ki je na ogled od 15. septembra, je odprl Slavko Weingerl, predstavnik Sekcije grafičarjev pri OOZ Maribor, član skupščine mariborske obrtne zbornice in član upravnega odbora Sekcije grafičarjev pri OZS. Prisotne je pozdravil v imenu OOZ Maribor in Sekcije grafičarjev pri OZS, kjer si že vrsto let prizadevajo za izobraževanje njihovih kadrov ter poudaril, da pri funkciji izobraževanja za napredek grafičarjev načelno nimajo problemov, saj so za to zainteresirani vsi njihovi potencialni prodajalci, je pa to, kar predstavlja ta razstava, nekaj zares izjemnega. Za to zgodovinsko predstavitev enega od segmentov njihovega poklica se je iskreno zahvalil in čestital avtorjem in prirediteljem tega, za knjigoveštvo tako pomembnega dogodka.

Avtorici razstave posvečene zgodovini knjige in knjigoveštva na splošno, s poudarkom na razvoju knjigoveške obrti ter prvih tiskarn v Mariboru, sta Tanja Štefanec in Vlasta Stavbar. Osnovni namen razstave je promocija knjigoveške dejavnosti. Za nazornejšo predstavitev so zato ob otvoritvi delček te dejavnosti predstavili v živo, s predstavitvijo nekaterih postopkov knjigoveškega dela. Gre za zanimivo razstavo o knjigoveštvu v Mariboru skozi čas, ki presega okvire obrti. V Knjižnem razstavišču Univerzitetne knjižnice Maribor bo na ogled do 2. novembra 2016.

Tekst in fotografija: Breda Malenšek

Razstavo je odprl Slavko Weingerl, predstavnik Sekcije grafičarjev pri OOZ Maribor in član upravnega odbora Sekcije grafičarjev pri OZS

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor