OOZ Maribor

Vloga EBRD v Sloveniji in priložnosti v okviru javnih naročil pri projektih, ki jih financira EBRD

Maribor, 12.10. 2016

 

NAJAVA DOGODKA/ INFORMACIJA ZA MEDIJE

 

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) v sodelovanju z Novo KBM ter partnerji Mestno občino Maribor, Območno obrtno zbornico Maribor in Štajersko gospodarsko zbornico, v četrtek, 20. oktobra 2016 v Hotelu City v Mariboru organizira poslovni dogodek z naslovom

 

Vloga EBRD v Sloveniji in priložnosti v okviru javnih

naročil pri projektih, ki jih financira EBRD

 

Poslovni dogodek je namenjen izvajalcem, dobaviteljem in svetovalcem iz Maribora in Slovenije, ki se pri svojem delu v podjetju srečujejo z javnim naročanjem. Na dogodku se bodo povabljeni udeleženci podrobneje seznanili s politikami in pravili javnega naročanja pri projektih javnega sektorja, ki jih financira EBRD. Na tak način bodo lahko povečali možnost uspeha pri prijavah za financiranje svojih projektov.

 

Organizacijski partnerji so se pri tem dogodku povezali s ciljem podpreti lokalno gospodarstvo, povečati konkurenčnost podjetij in izboljšati usposobljenost strokovnjakov na področju javnih naročil. Namen dogodka je tudi s pomočjo EBRD povečati zanimanje in sodelovanje poslovne skupnosti za zagotavljanje kakovostne konkurence pri projektih v javnem sektorju.

 

Koristni napotki in primeri dobre prakse

Na dogodku se bodo vabljeni komitenti Nove KBM, člani ŠGZ in OOZ, predstavniki občine in občinskih podjetij ter drugi poslovni partnerji iz vse Slovenije, seznanili z načini, kako izkoristiti prednosti ustreznega javnega naročanja in politike naročanja EBRD. Udeleženci bodo izboljšali razumevanje o pomenu politik javnega naročanja za stranke, izvajalce, dobavitelje in svetovalce ter prejeli odgovore na glavna vprašanja v zvezi z naročanjem med izvajanjem projekta v praksi. Za strokovnjake na področju javnega naročanja bo to priložnost, da bodo na poslovnem dogodku lahko sodelovali s predstavniki EBRD, ki skrbijo za javno naročanje ter ob tem izmenjali izkušnje s strokovnjaki v drugih družbah iz zasebnega sektorja. Udeleženci se bodo seznanili tudi z dobrimi praksami javnega naročanja na praktičnih prikazih projektov, ki jih financira EBRD.

 

Več o EBRD

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je v Sloveniji prisotna vrsto let in njena vloga med drugim temelji na zagotavljanju pomoči podjetjem pri njihovem uspešnem poslovanju. Osredotoča se predvsem na prestrukturiranje gospodarstva, večanja vloge zasebnega sektorja ter na vzpodbujanje dobrega korporativnega upravljanja, stabilizacijo finančnega sektorja in zagotavljanja podpore trajnostni energiji. Posebno pozornost namenja tudi mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MMSP) v vseh državah, kjer posluje, predvsem s krepitvijo infrastrukture finančnega sektorja za financiranja rasti MMSP, izboljšanjem poslovnega okolja ter razvijanjem posebnih znanj.

 

Več o partnerjih pri organizaciji dogodka  

Nova KBM, Mestna občina Maribor, Območno obrtna zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica, skladno s svojim poslanstvom in strategijo krepijo poslovne priložnosti v regiji ter prispevajo k razvoju gospodarstva. Tokratni poslovni dogodek je praktičen odraz konstruktivnega sodelovanja regijskih partnerjev in evropske institucije in primer dobre prakse za nadaljnji razvoj spodbudnega gospodarskega okolja v regiji.

 

 

Več informacij:

Mestna občina Maribor, Odnosi z javnostmi

Aljoša Kirič

pr@maribor.si

031/361-864

 

 

Nova KBM, Kabinet uprave

Karidia Toure Zagrajšek

pr@nkbm.si

041 729 341

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________

 

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor