OOZ Maribor

Youth Parliament na VSGT Maribor


Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) je med 16. in 21. aprilom v Mariboru gostila debatersko druženje dijakov in študentov šol, članic mednarodnega združenja hotelirskih in turističnih šol AEHT. Skoraj 50 udeležencev je bilo deležnih pestrega programa, ob debatah, ki so jih popeljale od turističnih kmetij na obronkih Pohorja pa vse do slovenskega parlamenta in Evropske hiše v Ljubljani pa so spoznavali tudi lepote Slovenije. Predstavniki 26 šol iz 15 držav Evrope in Mediterana so v treh skupinah tri dni debatirali ob pomoči dijakov II. Gimnazije Maribor, ki je tudi šola ambasadorka evropskega parlamenta. Na slavnostni zaključni slovesnosti so predstavili svoje predloge na teme: zelene veščine, digitalizacija turizma in kadrovski izzivi, na koncu pa še izvolili novega predsednika študentov AEHT.

Za VSGT Maribor je bil ta dogodek prvi večji mednarodni dogodek v sklopu praznovanja prihajajoče 25. obletnice delovanja. VSGT bo med aprilom 2023 ter junijem 2024 v obeležitev 25. obletnice delovanja šole, ki je bila ustanovljena leta 1998, prve študente pa sprejela leta 1999, izvedla 25 dogodkov.

“Veseli smo zelo pozitivnega odziva in podpore ne samo Maribora temveč tudi Slovenije, ki je prepoznala pomen tega druženja mladih, starih od 18 do 25 let” je povedala direktorica VSGT Maribor, dr. Tanja Angleitner Sagadin, ki je tudi podpredsednica združenja AEHT.

Na uvodni slovesnosti so sodelujoče pozdravili Irena Joveva (z video nagovorom), mag. Livia Kovač Konstantinovič v imenu STO, ter predstavniki gospodarstva: na temo kadrovskih izzivov Damir Battisti (zaposlitvena agencija Adecco), digitalizacijo turizma – marketinški vidik je predstavil mag. Dušan Vrban (direktor marketinške agencije Kainoto), Luka Berger (direktor startupa Flexkeeping, ki je sedaj prisoten na vseh kontinentih) je govoril o digitalizaciji hotelskega poslovanja, Igor Kos pa je v imenu RRA Podravje predstavil primere krožnega gospodarstva ter povezavo s turizmom.

Dogodka se je udeležilo tudi predsedstvo AEHT, na uvodni slovesnosti je sodelujoče pozdravil nekdanji predsednik AEHT (sedaj podpredsednik) Remco Koerts iz ROC Mondriaan, zaključno besedo pa je imela predsednica AEHT, Ana Paula Pais (Turismo de Portugal).

Vir: VSGT MariborZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

12-06-2024

SPOT svetovanje Podravje, Pobreška 20

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor