OOZ Maribor

Za nami je uspešno izpeljan TEHNIŠKI DAN na OŠ Duplek

Že drugič zapored nam je skupaj z vami uspelo uspešno izvesti »Tehniški dan – gospodarstvo in šolstvo z roko v roki«. S tem smo dosegli pomembno poslanstvo saj smo otrokom že v osnovni šoli predstavili deficitarne poklice in jim s tem olajšali odločitev na njihovi življenjski poti. Ti poklici jim bodo po končanem šolanju omogočali zaposlitev.

Kako pomembno je povezovanje šolstva z gospodarstvom oziroma prepletanje teorije s prakso, že dolgo govorimo na glas. Otrokom primanjkuje znanja o teh poklicih. Tega se na Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor zelo zavedamo. Zaradi pozitivnih odzivov, ki smo jih prejeli s strani otrok, delavcev šole, staršev, obrtnikov, podjetnikov in ostalih sodelujočih na obeh Tehniških dneh, bo to postala naša stalnica.

Dne, 21.5.2019, na Tehniškem dnevu na Osnovni šoli Duplek, je poklice spoznalo preko 400 otrok od 1. do 9. razreda. Sodelovale so štiri srednje šole in en izobraževalni zavod ter več kot 20 podjetij. Učencem je bilo predstavljenih več kot 30 različnih poklicev.

Naše povezovanje šolstva z gospodarstvom na tak način se seveda ne končuje, saj bomo v prihodnje še naprej aktivno izvajali tovrstne dogodke, saj je to namen in poslanstvo naše organizacije – promocija poklicev in obrti ter podjetništva.

Srčna hvala vsem, ki ste nam s svojim znanjem, angažiranostjo in prijaznostjo pomagali pripraviti in izvesti projekt »Tehniški dan- gospodarstvo in šolstvo z roko v roki« na Osnovni šoli Duplek, ki smo ga izvedli v okviru projekta SPOT svetovanje Podravje. Na zelo prijeten način so učenci lahko spoznavali poklice v okviru vaše stroke. Zadovoljni obrazi učencev, učiteljev in vseh vključenih, so potrditev, da smo skupaj dosegli namen in da ga moramo uresničevati tudi v prihodnosti za nove generacije otrok.

Še naprej vam želimo uspešno delo in ustvarjalen zagon, da boste tudi v prihodnje v svojem okolju prispevali dobre zgodbe in bili uspešni pri prenosu teh zgodb na mlajšo generacijo. Verjamemo, da bomo tudi skupaj spisali še kakšno.

Hvala in veselimo se prihodnjih sodelovanj.

S spoštovanjem,

Aleš Pulko

predsednik OOZ MariborNekaj utrinkov Tehniškega dne:

https://www.facebook.com/oozmaribor/videos/346799032644965/

https://www.facebook.com/nettv.si/videos/624547281356460/

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor