OOZ Maribor

Za nami je uspešno izveden KARIERNI SEJEM- sejem poklicev in izobraževanja


Mestna občina Maribor je v partnerskem sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje, Območna služba Maribor, Športnimi objekti Maribor ter s predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol pripravila že tretji Karierni sejem, Sejem poklicev in izobraževanja v Mariboru.

Letos je bil sejem izveden na drugi lokaciji in v drugačni postavitvi, predstavitev poklicev je potekala v enotnih in  zaprtih stojnicah  v Športni dvorani “Lukna” v Ljudskem vrtu.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor je z 9 strokovnimi sekcijami (24 delodajalcev) predstavila posamezne obrtne poklice. Delodajalci iz gospodarstva so imeli tokrat možnost nagovoriti bodoč kader in jim predstaviti svoje delo v praksi. Predstavili so jim tudi, kako lahko z morebitno prakso pričnejo že med šolanjem.

Ob tej priložnosti se želimo iskreno zahvaliti vsem, ki do sodelovali in prispevali k zelo uspešni izvedbi KARIERNEGA SEJMA 2018. Glede na obraze učencev, s katerih je bilo možno razbrati veliko navdušenja nad sejmom, je bil naš osnovni namen predstavitve obrtnih poklicev dosežen. Učencem in dijakom želimo na njihovi poti do izbire pravega poklica veliko uspeha.

Ekipa Območno obrtno-podjetniške zbornice MariborSEKCIJA CVETLIČARJEV IN VRTNARJEV ter DOMAČA IN UMETNOSTNA OBRTSEKCIJA FRIZERJEV IN KOZMETIKOVSEKCIJA KOVINARJEVSEKCIJA GRADBINCEVSEKCIJA INSTALATERJEV – ENERGETIKOVSEKCIJA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEMIN ŠE EN PREDSTAVNIK SEKCIJE ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM…OBISKOVALCI SEJMA SO POKUŠALI ČILIJE NJIHOVE LASTNE BLAGOVNE ZNAMKE MOJSTRI OKUSOVSEKCIJA LESNIH STROKSEKCIJA AVTOSERVISERJEVSEKCIJA ELEKTRO DEJAVNOSTI in SEKCIJA ELEKTRONIKOV IN MEHATRONIKOVMarko Gorjak, podpredsednik OOZ Maribor, Tanja Lakoše, ravnateljica Srednje trgovske šole Maribor, Leonida Polajnar, direktorica OOZ Maribor,  dr. Jernej Štromajer, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS, Lidija Divjak Mirnik, poslanka stranke LMS, dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v MariboruOOZ MARIBOR / PRAKTIČNO USPOSABLJANJE Z DELOM PRI DELODAJALCIH

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor