OOZ Maribor

Za nami je že drugi KARIERNI SEJEM- sejem poklicev in izobraževanja
Mestna občina Maribor, OOZ Maribor, Štajerska gospodarska zbornica, Zavod RS za zaposlovanje, Območna enota Maribor in Univerza v Mariboru so 10. novembra v dvorani Tabor v Mariboru organizirali 2. karierni sejem, sejem poklicev in izobraževanja. Namen sejma, ki je bil odlično obiskan in je izpolnil vsa pričakovanja, je osnovnošolcem in dijakom na enem mestu ponuditi celovito informacijo o možnostih in priložnostih za njihovo karierno pot. 2500 osnovnošolcev iz 37 osnovnih šol in dijakov iz 28 srednjih šol se je srečalo z izobraževalnimi programi, ponudniki zaposlitev, potencialnimi delodajalci in spoznavalo poklice. Predstavilo se je tudi 11 sekcij OOZ Maribor.In kot je na slavnostni otvoritvi Kariernega sejma dejal Aleš Pulko, predsednik OOZ Maribor je bil to letos že drugi Karierni sejem, sejem poklicev in izobraževanja, kar pomeni, da so vsi sodelujoči tako organizatorji – partnerji, predvsem pa osnovnošolci in dijaki, prepoznali namen tega sejma. Sejem je zasnovan v kombinaciji predstavitve posamezne srednje šole in poklicev, za katere izobražujejo, v sodelovanju s podjetji – delodajalci, ki tovrsten kader potrebujejo in zaposlujejo. Tako dobijo obiskovalci, učenci, dijaki, njihovi starši, šolski svetovalci, na enem mestu vse odgovore na vprašanje kam in kako na karierni poti. S strani srednjih šol informacije o vpisu in možnostih štipendiranja, s strani podjetij in delodajalcev ter njihovih zaposlenih pa informacije o poteku praktičnega usposabljanja v času obvezne prakse, delovnega procesa in možnosti zaposlitve. Na ta način si mladi lažje predstavljajo poklice in odločajo za izbiro nadaljnjega izobraževanja in karierne poti, je še poudaril.

Sejem je bil zasnovan v kombinaciji predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki zaposluje kader tega izobrazbenega profila. Iz OOZ Maribor se je na sejmu predstavilo 11 sekcij in okrog 20 obrtnikov in potencialnih delodajalcev, ki so osnovnošolcem in dijakom predstavili svoje obrtne delavnice oziroma podjetja, delo in poklice ter zaposlitvene možnosti.

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja v Mariboru naj bi postal stalna prireditev, pomembna za mlade, šole, zbornico in za gospodarstvo ter naj bi prispeval tudi k večji motivaciji mladih pri izbiri za tehnične poklice, ki jih gospodarstvo nujno potrebuje in ki omogočajo hitrejšo zaposlitev.Obiskovalci sejmaSkupinska slika vseh partnerjev Predstavnice OOZ Maribor in ZRSZ, Območne službe MariborAleš Pulko, predsednik OOZ Maribor med nagovorom učencev OŠ in dijakov SŠDelovna ekipa vseh partnerjevSEKCIJA CVETLIČARJEV IN VRTNARJEV OOZ MARIBORDOMAČA IN UMETNA OBRT SEKCIJA LESNIH STROK OOZ MARIBOR SEKCIJA AVTOSERVISERJEV in TŠC MARIBOR Tako so se mladi preizkusili v lončarstvu…ELEKTRO SEKCIJA OOZ MARIBORSEKCIJA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM OOZ MARIBORSEKCIJA FRIZERJEV IN KOZMETIKOV OOZ MARIBORSIEMSEKCIJA KOVINARJEV OOZ MARIBORSEKCIJA GRADBINCEV OOZ MARIBORSEKCIJA FOTOGRAFSKE, GRAFIČNE IN MEDIJSKE DEJAVNOSTI OOZ MARIBOR

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

2024-02-27

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-03-14

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR (kletni prostori)

2024-02-03

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor