OOZ Maribor

Zaščitna oprema – akcija za zdravstvo


   

Spoštovane direktorice in direktorji, obrtnice, obrtniki.

Vemo, kako močno gospodarstvo potrebuje zaščitno opremo, da bi lahko zavarovalo zaposlene in nadaljevalo z opravljanjem dejavnosti. Trudimo se, da bi bila ta oprema podjetjem čim prej na voljo. A v tem trenutku jo še bolj potrebujejo v zdravstvu. Trenutne zaloge naj bi zdržale zelo kratek čas, za nekatere vrste celo le dan ali dva.

Ob teh izrednih razmerah se obračamo na vse vas. Če pade zdravstvo, pademo vsi. Zato vas prosimo, da morebitne zaloge mask in druge zaščitne opreme v vaših podjetjih, ki jih lahko 14 dni pogrešate, začasno odstopite zdravstvenemu sektorju, v kolikor je ne potrebujete, pa donirate.

Če imate na zalogi tudi samo nekaj presežnih kosov, lahko ti, ko jih zberemo skupaj, pomenijo dodatne dni, ki pomagajo našim požrtvovalnim zdravnikom in medicinskemu osebju. V vmesnem času pričakujemo, da bodo realizirane že naročene dobave s strani države in da bo stekla potrebna proizvodnja tudi v Sloveniji.

Pripravili smo SPLETNI OBRAZEC, kjer poveste, kaj in koliko lahko daste na razpolago oz. donirate. – Zaščitno opremo, razkužila ipd. bo prevzela Civilna zaščita na regionalni ravni.

Akcijo koordiniramo regionalne zbornice Gospodarske zbornice in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s svojo mrežo območnih zbornic in smo vam na voljo za dodatne informacije.

Hvala za vaš hiter odziv.

Boštjan Gorjup Branko Meh

Predsednik GZS Predsednik OZS

P.S. Vlada zagotavlja, da bo gospodarstvo vključeno v prihodnje razdeljevanje zaščitne opreme preko Civilne zaščite ob upoštevanju prioritetnega vrstnega reda (prve so potrebe zdravstvenega sektorja).

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor