OOZ Maribor

Zavajajoča ponudba za pridobivanje subvencij , priročnik za inšpekcije

Spoštovani,

V zadnjem času spet dobivamo veliko klicev oz. informacij naših članov, da jim neko podjetje iz Ljubljane ponuja možnost pridobitve subvencij, če bodo dvignili pisno pošiljko na pošti (odkupnina 75 eur) in pristopili v njihov sistem. Kot je že znano in večkrat preverjeno v takšni pošiljki ni nekih uporabnih zadev, v glavnem obljube, da bodo pomagali urediti subvencijo v roku 12 mesecev (sicer vrnejo denar) in nenaročeno (osnovne informacije) gradivo o davčnih blagajnah, ter seveda pristopna izjava, da pristopate v njihov sistem sledenja subvencijam.

Prvi kontakt je preko telefona, klicatelj je ponavadi precej prepričljiv, kasneje pa tudi agresiven, večkrat kliče po telefonu in zahteva da se pošiljko čim prej dvignete in plačate na pošti, uporablja tudi grožnje, da bo potrebno plačati penale, da bo poslal inšpektorje, ipd.

Kličejo člani iz vseh dejavnosti, predvsem iz gradbeništva, zdaj pa tudi gostinci, taxi prevozi, …

Predlagamo, da na navedene klice ne reagirate, predvsem pa ničesar ne naročajte oz. niti se ne strinjajte, da vam karkoli pošiljajo, saj oni to tolmačijo kot vaše naročilo na podlagi katerega nastane tudi obveznost plačila 75 eur na pošti ob dvigu pošiljke (to sicer čisto ne zdrži, ampak takšna je njihova obrazložitev in zahteva).

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

27-08-2024

ALEJA - Nakupovalna destinacija Ljubljana Šiška, Rakuševa ulica 1, 1000 Ljubljana

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor