OOZ Maribor

Znova navdušili s predstavitvijo dela in izdelkov obrtnikov-Tradicija obrti in podjetništvo Maribora – podjetniški boom

Tradicija obrti in podjetništvo Maribora – podjetniški boom

P1013293P1013307P1013377P1013354

Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor je drugo junijsko soboto znova uspešno izvedla podjetniški dogodek Tradicija obrti in podjetništvo Maribora, podjetniški boom. Na okrog 30 stojnicah se je 11. junija na Glavnem trgu v Mariboru predstavila mariborska obrt in podjetništvo. Poleg mariborskih, so se na stojnicah predstavili tudi podjetniki in obrtniki iz Avstrije, predstavile pa so se tudi šole in druge izobraževalne institucije, Zavod za zaposlovanje, Štajerski tehnološki park in druge podporne inštitucije za podjetništvo.

Uvodoma je obrtnike, meščane in goste pozdravil predsednik OOZ Maribor Aleš Pulko. Ta je v kratkem pozdravnem nagovoru poudaril, da je želela OOZ Maribor kot glavni organizator podjetniškega dogodka v starem mestnem jedru popestriti dogajanje v mestu, približati obrt meščanom, pokazati kaj in kako se v obrti dela. Prireditve se je udeležil tudi predsednik OZS Branko Meh. Ta je v imenu OZS in v svojem lastnem najprej pozdravil vse prisotne, povedal, da mu je v čast, da lahko ta dogodek deli z obrtniki in meščani Maribora. V obrtništvu in podjetništvu situacija ni dobra, je nadaljeval, zato si OZS prizadeva vplivati na vlado in ministrstva, da zagotovijo boljše pogoje poslovanja. Kajti z boljšimi pogoji poslovanja, bo več zaposlovanja tudi v obrti in malih podjetjih, kar bo prispevalo k boljšemu življenju vseh nas. In zaključil, da je prisoten, da lahko ta dogodek deli z obrtniki OOZ Maribor in podjetniki iz sosednje Avstrije. Potem je osebno obiskal prav vse stojnice, se pogovarjal z obrtniki, v prepričanju, da so prav informacije s terena, informacije iz baze, najpomembnejša smernica za delo zbornice. S svojim obiskom je dal podjetniškemu dogodku mariborskih obrtnikov pravo težo in pomen.

Na prireditvi, ki jo je organizirala OOZ Maribor v sodelovanju z Društvom Slovensko-Avstrijskega prijateljstva so sodelovali še Zavod za turizem Maribor – Pohorje, Zavod za zaposlovanje, Območna enota Maribor, šole, ki so predstavile možnosti izobraževanja za obrtne poklice, Mariborska razvojna agencija s Štajerskim tehnološkim parkom in s start up podjetji obrtniškega značaja, predvsem pa so svoje delo, storitve in izdelke predstavile sekcije, ki delujejo v okviru OOZ Maribor.

V spremljevalnem programu so poleg otrok iz vrtca Rudolfa Maistra iz Šentilja, ki so s svojim pevskim in plesnim programom očarali pav vse prisotne, so za zabavo poskrbeli ansambel Stricev iz ozadja, nastopila pa je tudi znana operna pevka Verica Fatur.

Bilo je pestro in zabavno, s številnimi obiskovalci, ki so za prireditev vedeli, pa tudi slučajnimi. Tudi radovednih turistov ni manjkalo. Izkazalo se je, da je med meščani povpraševanje po obrtnih storitvah in izdelkih veliko, da je težko najti mojstra, ki ti na primer popravi vrata, pa električno napeljavo.

Tudi vreme je navkljub slabim napovedim vzdržalo, bilo je vroče in suho. Dež je počakal vse do prihoda svetlomodrega starodobnega avtobusa Joška Obrovnika, ki je najbolj vztrajne meščane popeljal po mariborskih ulicah. Skratka, prireditev je v celoti uspela, morda celo bolj kot prva, ali lanska. Je pa prireditve nehvaležno primerjati med seboj, čeprav s podobno vsebino. Vsaka od njih je bila po svoje najboljša. Ta, ki je bila v soboto, 11. junija je bila vsekakor uspešna, povezovalna, delovna in družabna. In kot takšna si, v to so prepričani tako obrtniki, ki so jo pripravili in odlično izvedli, kot Mariborčani, ki so jo z veseljem sprejeli, zasluži še veliko ponovitev.

Tekst in fotografija: Breda Malenšek

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor