OOZ Maribor

“Inovacije v gradbenih strokah: Jesensko srečanje sekcij OOZ Podravja in Pomurja je za nami”

Konec oktobra so se člani gradbenih in inštalaterskih strok Podravja in Pomurja na vrtu Kavarne Oz zbrali na jesenskem srečanju. Osrednji del dogodka je bil posvečen 30-letnici strokovne revije Energetik, sicer pa so govorili še o digitalizaciji podjetij, marketingu in prenosu lastništva podjetij na mlajše generacije.

Udeležence dogodka so najprej pozdravili gostitelji, Marko Gorjak, predsednik OOZ Maribor, Rajmund Krepfl, predsednik Sekcije gradbincev OOZ Maribor in Mateja Muraus Ferk, predsednica Sekcije instalaterjev-energetikov OOZ Maribor, sledil pa je še pozdrav Zorana Simčiča, predsednika Sekcije gradbincev pri OZS in podpredsednika OZS, ki je predstavil aktivnosti krovne sekcije.

Osrednji del dogodka je bil posvečen 30-letnici strokovne revije Energetik, ki predstavlja pomemben mejnik v zgodovini energetike. Svoje misli o preteklih uspehih in prihodnjih izzivih sta z zbranimi delili Leonida Polajnar, koordinatorica revije, in Mateja Muraus Ferk, odgovorna urednica revije, ki sta z optimizmom govorili o prihodnosti, ki temelji na združevanju znanja in sodelovanja.

Irena Ivanuš, operativna koordinatorka EDIH DIGI-SI in DIH Univerze v Mariboru je občinstvo seznanila z orodji in subvencijami, ki so na voljo za digitalizacijo podjetij, s čimer se le-ta lahko bolje prilagodijo hitrim spremembam v tehnologiji. Alexander B. Pavlinek iz Agencije Marketingo je poudaril, kako ključna je analiza konkurence za uspeh v digitalnem marketingu. Ob vsem pa je prihodnost podjetij po mnenju govorcev neločljivo povezana s pravočasno pripravo na prenos lastništva, kar je izpostavila tudi Leonida Polajnar, direktorica OOZ Maribor, ki je hkrati poudarila potrebo po brezhibnem in nemotenem prenosu.

Zaključek srečanja je potrdil, da je skupnost gradbenikov, instalaterjev in energetikov močna in da so pripravljeni na prihajajoče izzive.

OOZ Maribor se zahvaljuje pokroviteljem dogodka, ki so predstavili svoje inovativne rešitve, ki kažejo na smeri razvoja v energetskem in gradbenem sektorju: Wilo Adriatic d.o.o., 4Inovations d.o.o., Javno podjetje energetika Maribor d.o.o., Airabela d.o.o. in Wienerberger d.o.o.

   
Foto: Fotografiranje, Blaž Črnič s.p.

Ekipa Območno obrtno-podjetniške zbornice Maribor

 

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor