OOZ Maribor

Po dveh letih premora je za nami KARIERNI SEJEM 2022 – Sejem poklicev in izobraževanja “v živo”


Spoštovani člani OOZ Maribor in vsi ostali,

iskrena hvala, da nam je z vašim sodelovanjem uspel Karierni sejem 2022 – sejem poklicev in izobraževanja v Športni dvorani Ljudski vrt ” Lukna” v Mariboru.

Sejem je bil izveden v dveh delih, in sicer:

  • 15.11.2022 za učence osnovnih šol in 17.11.2022 za dijake srednjih šol.

Mestna občina Mariboru je v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor letos organizirala že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja pod sloganom Vesolje priložnosti. Pri izvedbi dogodka so sodelovale tudi številne osnovne in srednje šole iz Maribora in okolice.

Razstavljavci in obiskovalci so bili veseli, da je letošnji Karierni sejem po dveh letih potekal v živo, saj je tako lažje vzpostaviti dialog, razstavljavcem predstaviti in obiskovalcem spoznati izobraževalne ustanove, podjetja in obrtnike, javne službe, mladinske centre ter druge javne in zasebne organizacije s področja karierne orientacije mladih. Na Kariernem sejmu za osnovnošolce so se razstavljavci predstavili na 99. razstavnih enotah, organizirano ga je obiskalo 38 osnovnih šol, v celotnem dnevu ocenjujemo, da je osnovnošolski sejem obiskalo več kot 3.000 mladih, staršev, učiteljev in svetovalnih delavcev. Na Kariernem sejmu za srednješolce, kjer jim je bilo na voljo 118 razstavnih enot, več je bilo tudi predstavnikov delodajalcev, je sejem organizirano obiskovalo 11 srednjih šol, v celotnem dnevu se je na kariernem sejmu za srednješolce zvrstilo okoli več kot 2.000 obiskovalcev.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor na svojih stojnicah v notranjosti dvorane na OBRTNO –PODJETNIŠKI ULICI mladim predstavila POKLICE, tako, da so delodajalci svoj poklic in podjetje predstavili v živo. Z njihovo prisotnostjo je ulica “oživela”. Menim, da so oni tisti, ki zelo dobro poznajo potrebe svojih podjetij in so pravi naslov, ki so lahko učence, dijake in študente ustrezno navdušili za njihov poklic – predstavljeni so bili premeri dobre prakse. Nekaj delodajalcev se je predstavilo tudi na zunanji ploščadi.

Strokovna služba zbornice je obiskovalcem sejma ponudila informacije o: poteku praktičnega usposabljanja na delovnem mestu,  možnosti štipendiranja, najavi in registru prostih učnih mestih, kadrovskih in materialnih pogojih delodajalcev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delov dijakov z delov za dijake in praktičnega izobraževanja v delovnem procesu za študente, vajeništvu…

Verjamemo, da so učenci in dijaki pridobili veliko informacij in so se pobližje spoznali z vašimi poklici.

Glede na njihove obraze, na katerih je bilo videti veliko navdušenja, je bil naš prvotni in glavni namen dogodka “PREDSTAVITEV POKLICEV“ dosežen.

Otrokom želimo na njihovi poti do izbire pravega poklica veliko uspeha.

Ekipa Območno obrtno-podjetniške zbornice MariborZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

20-04-2024

Sodni stolp, Pristan 8, 2000 MARIBOR, Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 MARIBOR

15-04-2024

OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor