OOZ Maribor

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA MARIBOR

Naj podjetna pozitiva 2023

Pri OOZ Maribor spodbujamo pozitivno podjetno naravnanost. Notranja moč, misel, ki nas vodi ali nam vrača pogum, ko je situacija težka, je izjemno dragocena. Te misli so lahko odlična podpora vsem, zato smo se odločili, da jih podelimo med vas.

Spodbujamo pozitivno moralo. Povezujemo in posredujemo glas o obrtnikih in podjetnikih, ki pogumno korakajo naprej tudi v najtežjih časih. V letu 2021 smo pričeli z zbiranjem izjav naših članov, ki ste v navdih s svojo motivacijo in energijo pozitivne podjetnosti. Vse izjave so objavljene v reviji Poročevalec.

V prihodnjih letih smo z aktivnostmi nadaljevali. V maju vsako leto organiziramo slavnostno prireditev z razglasitvijo zmagovalca oz. zmagovalke. Dogodek poteka v Sodnem stolpu na Lentu v Mariboru.

Izjave za Podjetno pozitivo 2021 in galerija slik: tukaj

Izjave za Podjetno pozitivo 2022 in galerija slik: tukaj

V letu 2023 smo zbrali 13 odmevnih podjetnih pozitiv. Radio Maribor bo z vsakim nominirancev izvedel interju, ki bo predvajan v jutranjem programu radia.

S ponosom in veseljem predstavljamo izjave naših članov za Naj podjetno pozitivo za leto 2023.

Pogovorom z vsemi sogovorniki ste lahko prisluhnili v jutranjem programu Radia Maribor, vsak četrtek ob 8.30 od marca do aprila 2024. Arhiva: tukaj.

GLASOVANJE

ODDAJTE SVOJ GLAS ZDAJ: TUKAJ*.

 

IzjavaIme in PriimekNaziv
»V podjetništvu so slaba in dobra obdobja, ampak podjetniki smo mojstri svojih branž in gremo skozi vsak dan po svojih najboljših močeh. Zapakiramo ga na najboljši možen način, da smo na koncu vsi zadovoljni.«Marvin IvančičRestavracija Ribji bistro
»Podjetje je kot večno kolo sprememb, ki se nenehno vrti in odpira vrata novim idejam ter izboljšavam. Pripravljenost na spremembe nas vodi k inovacijam, napredku in uspehu, zato naj bodo spremembe del naše poslovne kulture in jih sprejmimo kot ključni dejavnik za dolgoročno rast in konkurenčnost na trgu.«Kristina Kočet HudrapPodjetniško svetovanje Tiko pro d.o.o.
»Potrebno je imeti pravo mero, ko gre za delo in si vzeti čas za trenutke, ki pričarajo nasmeh na obraz.«Rajmund KrepflKrepfl d.o.o.
»Kaj je zame poslovni in osebni moto? Dati vsakemu novemu dnevu priložnost, da postane najboljši v mojem življenju. S tem dobi vsak dan neomejene možnosti za izboljšanje in napredek.«Violeta FerkPisarniška asistenca
“Podjetništvo v svetu makeupa je kot pisana paleta barv, ki s svojim čarom in ustvarjalnostjo poudari lepoto vsakega posameznika. In to je razlog , ki me vodi iz dneva v dan.”Barbara VisketNee Makeup
“Skrivnost srečnega življenja je, da počnemo, kar nam je všeč.«Darja GačnikFrizerske in druge storitve
” ”Enkrat” ni dan v tednu.
V vsakem poslu kakor življenju so luknje, ki jih je potrebno opaziti in zakrpati. Brez odlašanja, brez prelaganja na “jutri”. Kljub nepravemu trenutku sprejeti odločitev in zakrpati, kar je potrebno.«
Donald KeranvičElektro Hanza d.o.o.
»Uspešni ljudje čutijo strah, imajo skrbi in dvomijo – vendar ne dovolijo, da jih ta čustva ustavijo.«Boštjan SatlerSkupina Emperata d.o.o.
“Edino kar te lahko ločuje od drugih je trud, ki ga vložiš. Vesel sem, da se to opazi.”Blaž ČrničFotografiranje
“Rada imam ljudi. Veselijo me in moje delo mi omogoča, da sem obkrožena z njimi.
Biti podjetnik pomeni, da lahko živiš svoje sanje, da ustvarjaš, da si za svoje delo odgovoren in se ob vsem tem počutiš svobodnega.”
Mira OsvaldSlaščičarna Ilich
“Počasi se daleč pride, tudi če časa nimaš.”Matjaž FinguštFIBKOMERC SOK, d.o.o.
“Najboljši način, da napovemo prihodnost je, da jo ustvarimo.”Aljaž BrodnjakUNICUS, Aljaž Brodnjak s.p.
“Podjetništvo je kot smučanje.
Znanje, srčnost, odločnost in veselje.
Si sam, vendar je to ekipni šport,
v katerem vedno iščeš idealni zavoj.”
Dušan FidlerMizarstvo Fidler