OOZ Maribor

Svečani dogodek Ambasador VSGT 2019

Tudi letos so na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor podelili tradicionalno priznanje Ambasador 2019. Na slovesnosti 11. junija v kavarni Astoria v Mariboru so prvič podelili dve priznanji Ambasador VSGT 2019. Priznanje Ambasador gostoljubja 2019 je prejel Jure Dretnik, študent drugega letnika študijskega programa Gostinstvo in turizem, priznanje Ambasador dobrega počutja pa Žiga Sledič, študent drugega letnika programa Velnes. Priznanje jima je izročila Tanja Angleitner Sagadin, v.š. direktorica VSGT Maribor.

Prireditev Ambasador VSGT, letos je bila organizirana že desetič, je vsako leto tematsko obarvana. Zgodba tokratnega dogodka je znova segla v preteklost, v junij 1930, v duh kavarniških večerov. Kavarna Astoria, ki so jo odprli leta 1929 je bila takrat ena izmed desetih mariborskih kavarn, katerih priljubljenost je v tridesetih letih preteklega stoletja dosegla svoj vrh. Kavarne so oblikovale družabno življenje različnih pripadnikov meščanstva. Študentje šole so na to temo pripravili domiselno dramsko upodobitev kavarniškega večera, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli študentje unikatnega šolskega Ambasador banda.

Za laskavi naziv Ambasador 2019 se je letos potegovalo deset nominirancev, študentov VSGT Maribor. Po odločitvi strokovne komisije sta bila med nominiranci izbrana za Ambasadorja gostoljubja Jure Dretnik, za Ambasadorja dobrega počutja pa Žiga Sledič.

Avtor in foto: Breda Malenšek

ZADNJE OBJAVE

DOGODKI IN VABILA

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

28-08-2024

Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona

Prijava na svetovanje

Za svetovanje z našimi referenti se morate obvezno prijaviti. Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo ter našli ustrezen termin.

E-novice OOZ Maribor

E-novice OOZ Maribor